Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Christian Hellbergh matkassen Bild: Vardagspuls-Mårre

Spansk fiskgryta med kolja och majstortillas

4 portioner

Christian Hellberg lagar en glutenfri rätt som passar de flesta smaker.

Publicerad 2015-03-20 | Christian Hellberg

Ingredienser:

500 g koljafilé, skärs i kuber

½ röd paprika

½ gul paprika

1 morot, skalad

1 schalottenlök, skalad

1 klyfta vitlök, skalad

½ fänkål

300 g potatis, små

2-3 salladslökar

2 stjärnanis

2-3 färska lagerblad

2 dl vatten

3 dl torrt vin

Juice från 1 apelsin

1 krm torkad dill

1 krm torkad körvel

1 burk creme fraiche

Olja

1 pkt saffran

8 st majstortilla:

4dl majsmjöl (grovt + finmalt)

1,5 dl vatten

1msk rapsolja

¾ tsk bakpulver

1tsk salt

Gör så här

 1. Skär i koljan i kuber. Stek på hög värme, ca ½ minut på varje sida. Låt sen vila på hushållspapper. 
 2. Skär paprika, fänkål och morot i små fina tärningar. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor och lägg i. Skär schalottenlök och salladslök i tunna ringar och riv vitlöken. Fräs lök och vitlök i olja, det skall inte ta färg. 
 3. Lägg i fänkål, paprika och morot. 
 4. Fräs allt i ca 2 minuter. 
 5. Lägg i lagerblad och stjärnanis.
 6. Slå på vin och vatten. Sänk värmen och låt småputtra i ca 10 minuter. 
 7. Smaka av med salt, saffran och apelsin 
 8. Slå den varma inkokningslagen över fiskbitarna. 
  Serveras med nystekta majstortillas och creme fraiche. 
  Garnera med dill och körvel.
 9. Majstortilla: Börja med att röra samman alla torra ingredienserna till tortillasen, tillsätt oljan och så mycket vatten att degen blir fast.
 10. Dela sedan degen i 8 lika stora delar och slå in dem i plastfolie så att de inte torkar ut. 
 11. Kavla ut tortilladegen tunt och lägg över plastfolie.
 12. Hetta upp ett stekjärn och stek varje tortilla ½ min på varje sida. Klart att servera!