Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Sportlovsmatsäsck Bild: Arla Köket

Perfekt för en paus i pisten

Medhavd matsäck både gott och billigt

Sportlovstider och många familjer åker på skidsemester. Men hur gör man för att pengarna inte bara ska flyga iväg?
Ja ett sätt är att laga egen mat i stugan – och inte minst, ta med sig egen mat ut i backen. Här har vi samlat ett gäng härliga recept som passar perfekt för en paus i pisten. Och en matig macka med varm choklad ur medhavd termos – det är aldrig fel.

Publicerad 2016-02-18 | Vardagspuls

Picknickmacka med oströra

Kesella blandat med god och grovriven ost blir en smakrik röra som passar perfekt på utflyktsmackan.

Ingredienser:

8 skivor bröd

2 dl Arla Köket Kesella® kvarg

2 dl grovriven Kvibille Präst®

gräslök eller kryddkrasse

Gör så här

  1. Blanda Kesella och ost.

  2. Bred på brödet och lägg på kryddkrasse.

  3. Krydda ev med salt och peppar.

  4. Lägg ihop till en dubbelmacka.

 

Varm choklad med vispgrädde

Med het choklad i termosen och färdigvispad grädde i en liten burk bredvid, blir fikastunden precis lika härlig som hemma. Receptet gäller för en kopp choklad – öka på receptet beroende på hur många koppar du vill göra.

Ingredienser:

2 dl Arla® mjölk

1 tsk kakao

2 tsk strösocker

½ dl vispad Arla® vispgrädde

Gör så här

  1. Blanda 1-2 tsk kakao och socker med lite av mjölken och rör till en jämn smet.
  2. Värm resten av mjölken och blanda med smeten.

  3. Häll upp på termos.

  4. Vid servering – häll upp i en kopp eller mugg och toppa med en rejäl klick vispad grädde.
ANNONS

Arla Köket

soppa

Snabba och goda soppor

RECEPT Här har vi samlat snabblagade och smakrika soppor. Testa svampsoppa, tomatsoppa eller kycklingsoppa. Häll upp på termos och ta med.

ANNONS

Arla Köket

Blåbärssoppa

Mat i skidbacken

RECEPT Ladda ryggsäcken med varm choklad, juice, mjölk och en härlig sportlovslunch.

ANNONS

Arla Köket

Muffins

Mättande mellanmål

RECEPT Tränar man hårt kan det vara bra att få i sig lite extra kolhydrater.

ANNONS

Arla Köket

Gulasch

Goda grytor och långkok

RECEPT Det är ljuvligt och underbart gott med gryta. Variera efter tillgång på råvaror, efter plånbok och vad du har hemma.