Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Så fixar du mat för en stressfri vecka

Skolavslutningar, mycket på jobbet, semester snart?

Visst är det härligt med semester men tyvärr brukar dagarna innan ledigheten vara hysteriskt stressiga och matlagningen blir ofta lidande. Men lugn, Vardagspuls har hittat lösningen.

Publicerad 2017-05-30 | Vardagspuls

P-L-A-N-E-R-I-N-G är det magiska ordet. Som med mycket annat är det nyckeln till att få en mindre stressig tillvaro. Vi har utformat vår stressfria vecka genom att man helgen innan "stressveckan" fixar tillbehören till den kommande veckans middagar.

Det vi valt att laga i förväg är en potatissallad som bara blir godare av att stå till sig lite (vi bjuder på tre olika varianter), en paj som passar till det mesta (även här får du tre variantare att välja på) och en ratatouille gjord på fräscha grönsaker. Mot slutet av veckan brukar stressen eskalera, därför har vi lagt världens enklaste tomatsoppa på torsdagen.

Tillbehören håller sig utan problem några dagar i kylen. Sedan lägger vi bara till färdigskivad rostbiff från charken, färdiggrillad kyckling, kassler, parmaskinka eller falafel som du antingen gör själv eller köper på närmaste kebabrestaurang. Och vips är middagen klar - på knappt 10 minuter!

3 x potatissallad

Klassisk enkel potatissallad

Den här goda potatissalladen går så snabbt att göra att du knappt hinner att blinka.
Recept på enkla potatissalladen

Färskpotatissallad med dijonsenap och äpple

Den här salladen är fantastiskt god med sting av dijonsenap, sälta från kapris och sötma från äpple. Blir bara godare om den får stå kallt i någon dag.
Här hittar du recept på färskpotatissallad

Rostad sötpotatissallad med tomater

Sötpotatis med tomater och svarta oliver är en match in heaven och så vacker att servera med sina starka färger av orange, rött, grönt och svart.
Recept på sötpotatissallad

Måndag. Till din hemlagade potatissallad passar exempelvis:

 • Färdiggrillad kyckling
 • Kassler
 • Rostbiff från charken
 • Rökt lax
 • Färdig falafel

 

3 x pajer

Broccolipaj med ädelost

Broccoli är gott till det mesta. Den här pajen är gjord på glutenfritt bovetemjöl.
Recept på broccolipaj

Glutenfri västerbottenpaj

Den här pajen är gjord på mandelmjöl och passar därför de flesta magar. Servera den som den är eller som vi föreslår ovan med lax eller skaldjur.
Recept på Västerbottenpaj

Grekisk paj med grönsaker

En smak av medelhavet, sprött pajskal och en massa goda grönsaker är den här pajen fylld med.
Recept på paj med grönsaker

Tisdag. Till din hemlagade paj passar exempelvis:

 • Rökt lax
 • Färska räkor
 • Kräftstjärtar
 • Parmaskinka
 • Grönsallad

Ratatouille, grönsaksgryta

En fransk klassiker som bara blir godare ju längre den får stå och puttra. Passar som tillbehör till de flesta rätter. Går bra att frysa in.
Recept på ratatouille

Onsdag: Till din hemlagade ratatouille passar exempelvis:

 • Färdiggrillad kyckling
 • Färdiga falafel
 • Kassler

Tomatsoppa med pinjenötter

(när du har riktigt bråttom)

Har du riktigt bråttom är det här en supergod-och snabb middag. Färdig tomatsoppa som garneras med lite pinjenötter och en klick crème fraiche.
Recept på tomatsoppa

Torsdag. Till din soppa passar exempelvis:

 • Surdegsbaguette eller ett annat gott bröd.

Fredag. Servera en buffé med veckans rester, lite paj, kassler, parmaskinka och annat som blivit över. Komplettera gärna med ett gott bröd lite hårdost och en grönsallad.