Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Vardagspuls superkryddor Bild: Johnér, Pixabay

Superkryddorna – så nyttiga är de faktiskt

5 kryddor värda att ta lite extra av

De började användas för att de kunde göra god mat ännu godare. Men faktum är att många kryddor har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper – och många andra härliga hälsoeffekter. Vi har listat de viktigaste.

Publicerad 2016-04-11 | Senast ändrad 2018-03-16 | Vardagspuls

Kanel

Kanel har länge använts som medicin i vissa kulturer. Inte undra på det när det är en krydda som innehåller en stor mängd antioxidanter, bland annat polyfenol. Dessutom har studier visat att kanel kan hjälpa till att stabilisera blodsockret hos personer med diabetes typ 2. Men det är viktigt att inte äta mer än en tesked per dag av kryddan då den innehåller det giftiga ämnet kumarin som i stora mängder kan leda till leverskador. Normalkonsumtion av kryddan är däremot ofarligt.

Prova till exempel att göra egen müsli med kanel, hasselnötter och blåbär.

Chili

Enligt en studie publicerad i British Medical Journal och som baseras på en halv miljon kinesers matvanor kan starka kryddor, och då särskilt chilipeppar, förlänga livet. De studiedeltagare som åt chili nästan dagligen hade 14 procent lägre risk att dö i förtid jämfört med dem som bara åt chili någon gång i veckan. Bland annat innehåller chili capsaicin som påverkar blodtrycks- och blodsockerregleringen, har antiinflammatoriska egenskaper och positiva effekter på tarmfloran. Läs mer om studien här.

Prova till exempel Christian Hellbergs heta kycklingvingar med råstekt broccoli.

Saffran

Världens dyraste krydda är också en av de nyttigare. Kryddans röda färg får den främst av alfa-crocin som i studier har visat sig kunna skydda hjärnceller, vilket i sin tur skulle kunna förebygga neurologiska sjukdomar som till exempel Parkinsons.

Recept: fisksoppa med saffran och apelsin-creme fraiche.

Basilika

Dessa sköna gröna blad innehåller oljor som kan lindra tarminflammationer och ledgångsreumatism. Dessutom innehåller basilika magnesium som kroppen behöver bland anat för produktionen av protein och för nerv- och muskelfunktion.

Varför inte prova en god hemmamixad pesto?

Ingefära

Ingefäran är sedan länge känd för sina kraftfulla antiinflammatoriska egenskaper. Den underlättar matsmältningen och kan lindra illamående. Dessutom har den visat sig kunna dämpa träningsvärk om man intar det efter träning.

Källor: Maria Nygårds, dietist, Sofia Antonsson, dietist, Svenska Dagbladet, Livsmedelsverket