Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
prinsesstårta, prinsessan Estelle Bild: Arla Köket, Kate Gabor/Kungahuset

Så gör du tårtan som passar alla små prinsessor

12 bitar

På kort tid har Sverige fått tre lillprinsar. Och vad passar väl bättre till en liten prins och prinsessa än just tårtan med samma namn. Byt ut den gröna färgen mot rosa eller blå och toppa med en lila marsipanros – det går garanterat hem hos små födelsedagsbarn.

Publicerad 2016-02-23 | Vardagspuls

Receptet nedan bjuder på en ljuvlig hembakad prinsesstårta med smak av citron, fläder och hallon – perfekt för ett barnkalas i helgen!

Tårtbotten:

4 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver


Fyllning 1:

4 ägg

rivet skal och saft av ½ citron

50 g smör

2 dl strösocker

1 ägg

3 äggulor

3 msk majsstärkelse

2 msk konc fläderblomssaft

5 dl vispgrädde


Fyllning 2:

250 g hallon

3 msk strösocker


Garnering:

400 g rosa marsipan

1 marsipanros

florsocker

Gör så här

 1. Sätt ugnen på 175°.
 2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
 3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
 4. Häll smeten i smord och bröad rund form, ca 24 cm i diameter.
 5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min.
 6. Låt kakan vila några minuter i formen.
 7. Stjälp upp den på galler och låt den kallna.
 8. Dela kakan i 3 bottnar.
 9. Värm citronskal och -saft, smör och socker i en kastrull tills smöret smält.
 10. Vispa ihop ägg och äggulor.
 11. Rör ner ägg, 0,5 dl grädde och majsstärkelse utrörd i fläderblomssaft i kastrullen.
 12. Värm under kraftig omrörning tills krämen börjar tjockna. Låt krämen kallna.
 13. Vispa resten av grädden till ett fast skum.
 14. Mosa hallon och socker. Blanda försiktigt med 1 dl vispad grädde.
 15. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan.
 16. Bred resten av grädden över tårtan.
 17. Kavla ut marsipanen till en rund platta och lägg den över tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Garnera med en marsinpanros och pudra över florsocker

Därför heter det prinsesstårta

Ursprungsreceptet förekommer i ”Prinsessornas nya kokbok” från 1948 som sammanställdes av hushållsläraren Jenny Åkerström.

Åkerström undervisade flickor på Östermalm i Stockholm och hade bland sina elever prinsessorna Margaretha, Märtha och Astrid, döttrar till prins Carl och prinsessan Ingeborg av Danmark.

I boken heter tårtan Grön tårta men den fick sedan namnet prinsesstårta. Enligt en uppgift berodde namnvalet på att prinsessorna skulle ha varit speciellt förtjusta i den.

Källa: wikipedia

Artikeln är uppdaterad 20 april 2016

ANNONS

Arla Köket

nonstop-tårta

Glasstårta med godis på toppen

RECEPT Enkelt och jättegott med hemlagad glasstårta.

ANNONS

Arla Köket

hallontårta

Hallontårta med ljuvlig fyllning

RECEPT Hallontårta med ljuvlig fyllning med mycket hallon och rikligt med vispad grädde och färska hallon på toppen.

ANNONS

Arla Köket

blåbärtstårta

Blåbärtstårta med citron

RECEPT Fest i blåbärsskogen! Tårtan har en frisk smak av blåbär och citron. Med små medel har den fått ett roligt och festligt utseende.

ANNONS

Arla Köket

biltårta

Barnkalastårta med bilbana

RECEPT Denna tårta är lika god som häftig och ett måste för biltokiga födelsedagsbarn. Vill du inte baka tårtbotten själv, går det bra att köpa färdiga.

ANNONS

Arlakadabra

barnkalas

Här hittar du allt för barnkalaset

Du kanske tycker att barnkalas är för barnsligt? Kalla det i så fall kalas, party eller fest. Det är din födelsedag, så du bestämmer själv. Här hittar du allt för att din dag ska bli bäst!