Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp

Tillbehör till hasselnötsbakat rådjur

4–6 portioner

Vinägersky, rotsellerikräm, rotsellerichips, ostronskivling och helbakad rotselleri. Här är alla goda tillbehör till Jimmi Erikssons hasselnötbakade rådjursrätt.

Publicerad 2016-02-15 | Jimmi Eriksson

Ingredienser:

Vinägersky

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

matolja

5 kvistar timjan

2 ½ dl söt rödvinsvinäger

7 ½ dl viltfond

salt

 

Rotsellerikräm

½ kg skalad rotselleri

2½ dl mjölk

2½ dl vispgrädde

salt

100 g smör

 

Rotsellerichips

1 rotselleri

olja till fritering

salt

 

Ostronskivling:

150 g ostronskivling

olja till fritering

salt

 

Helbakad rotselleri

2 små rotselleri

matolja

salt

olja till fritering

 

Garnering

några kvistar oxalis

lingonpulver

lätt rårörda lingon

granskottsolja

Gör så här

 1. Vinägersky: Skala och hacka löken, krossa vitlöken. Stek i olja i en kastrull tills löken börjar få färg.
 2. Tillsätt timjan och vinäger och koka ihop någon minut. Häll på viltfond och koka ihop tills du får en djup, rund smak och fin konsistens.
 3. Smaka av med salt och eventuellt mer vinäger. Sila ner i en ny kastrull och värm vid servering.
 4. Rotsellerikräm: Skär den skalade rotsellerin i bitar. Koka den mjuk i mjölk, grädde och salt. Sila av och spara vätskan.
 5. Mixa rotsellerin i kannmixer med smör till en slät kräm. Smaksätt krämen med salt.
 6. Tillsätt eventuellt lite av kokspadet för att få önskad konsistens. Lägg upp i kastrull och värm vid servering.
 7. Rotsellerichips: Tvätta och skala rotsellerin men spara skalet. Värm oljan till 150 grader och fritera skalbitarna tills de är krispiga och gyllene. Låt rinna av på papper och salta när de har svalnat.
 8. Ostronskivling: Dra ostronskivlingen i tunna remsor. Värm oljan till 150 grader. Fritera svampen tills den är krispig och gyllene. Låt rinna av på papper och salta när den har svalnat.
 9. Helbakad rotselleri: Skala rotsellerin och gnid in i olja och salt. Sätt ugnen på 150 grader varmluft och baka i ugnen i 40 min. Låt svalna.
 10. Värm oljan till 150 grader. Fritera sellerin hel till gyllene färg. Låt rinna av på papper. Skär i klyftor och salta vid servering.
 11. Garnering: Garnera tallriken med små fina plockade kvistar oxalis, lingonpulver, rårörda lingon och granskottsolja.