Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
grön laxsoppa Bild: Arla Köket

Toppa din soppa!

Ge soppan ett lyxigt lyft

Soppa är perfekt bjudmat. Lättlagat och gott. Och vill du göra den festligare väljer du en rolig topping.

Publicerad 2017-02-14 | Senast ändrad 2017-11-16 | Vardagspuls

Så här års är soppan som måltid ett bra val. Smakrik, mustig och mättande. Passa på att piffa upp den med rätt topping. Toppingen kan också styra soppans smakinriktning, lite färsk chili, ingefära eller koriander ger den till exempel en lätt asiatisk touch, medan soltorkade tomater och fetaost styr tankarna till Medelhavet. Servera soppan i en snygg skål eller gryta tillsammans med ett gott bröd till, kanske en god ost och vips har du fixat en festmåltid på nolltid.

Smakrik fisksoppa

När du väljer topping är det egentligen bara fantasin som kan sätta gränser men ett tips är att tänka på basen i soppan. Är det en fisksoppa toppa med fisktärningar exempelvis lax eller olika skaldjur som räkor, kräftstjärtar, musslor, bläckfiskringar. Men du kan också toppa med avokado, brödkrutonger, färsk persilja, aioli. Ett litet "nudelnystan" på toppen tjänar både som dekoration och gör soppan ännu matigare.

 Grön laxsoppa

 Klassisk tomatsoppa 

Toppad buljong

En klar buljongbas är perfekt att laborera med. Toppa med skivade morötter, palsternacka, rättika eller någon annan god rotfrukt som du kokat innan. En matigare soppa får du om du lägger till strimlad kyckling. Även här passar kryddgrönt som topping, persilja, koriander, dill. För ännu matigare soppa lägg på några dumplings, vegetariska eller med kyckling.

 Mustig gulaschsoppa

En mustig gulaschsoppa kan du toppa med färsk paprika, soltorkade tomater, en klick gräddfil, färsk persilja, timjan, färsk chili (för mer sting), kryddstarka skivade korvar till exempel merguez eller kabanoss. För ännu matigare soppa, toppa med kokt potatis som du har skivad.

Snabblagad svampsoppa

Svampsoppa som bas passar bra att toppa med svamp, timjan, persilja, brödkrutonger eller knaperstekta baconbitar.

Tips: Tidsbrist? Skippa att laga soppan själv, köp färdiglagat och lägg ner tiden på att dekorera med kul topping istället.