Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp


Christian Hellberg och Ulrika Brydling stoppar korv i säsongens sista Vardagspuls den 18 december.

Ulrikas kycklingkorv

med färskostkräm och rödkålssallad – 4 portioner

Att stoppa egen korv är riktigt roligt och dessutom är det något man kan göra året runt och inte bara till jul. Just denna korv funkar lika bra på grillen till sommarens bufféer som till julen. Servera med god färskost och säsongbaserad sallad så blir middagen extra god.

Har du en assistent eller korvspruta går jobbet i ett nafs men det funkar alldeles utmärkt även med spritspåse. Skaffa olika storlekar på korvhorn så du kan variera tjockleken på korvarna. När du väl börjat vill du aldrig köpa färdiga korvar igen!

Publicerad 2015-12-18 | Ulrika Brydling

Ingredienser:

ca 2 m fårfjälster, finns att köpa i välsorterade matbutiker eller saluhallar/slaktare

500 g kycklingfärs

50 g lagrad ost Svecia

2-3 tsk torkad dragon

½ citron, finrivet skal

1 tsk torkad timjan

2 msk olivolja

3 msk vispgrädde

½-1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

Färskostkräm:

2 dl färskost

1 msk dijonsenap

½ citron, finrivet

1-2 tsk torkad dragon

½ tsk salt

Rödkålssallad med julkrydda:

½ huvud rödkål

½ tsk salt

finrivet skal och saft av 1 apelsin

finrivet skal och saft av 1 citron

2 msk flytande honung

½ krm kryddnejlika, mald

1 tsk ingefära, finriven

½ dl kallpressad rapsolja

½ purjolök

1 krm nymald svartpeppar

Örter efter valfri smak att blanda i vid servering

Gör så här

 1. Lägg fjälster i blöt i kallt vatten ett par timmar eller över natten.
 2. Riv osten och blanda ner i färsen tillsammans med alla andra ingredienser.
 3. Stek en liten bit av färsen i stekpannan och smaka av. Tillsätt mer kryddor om du tycker att smaken ska förstärkas.
 4. Trä upp fjälster på ett korvhorn, antingen manuell med vev eller på en köksassistent.
 5. Mata i färsen i fjälstret så korvarna, men inte för mycket så de blir för stoppade utan hellre lite lösa. Gör den längd du vill och knyt efter lagom storlek med bindgarn.
 6. Låt vila eller stek på en gång på svag värme i lite smör & rapsolja tills de är genomstekta.
 7. Servera med färskostkräm och rödkålssallad.
 8. Rödkålssallad med julkrydda: Strimla rödkålen tunt och strö på 1 krm salt. Låt stå ca 15 minuter.
 9. Blanda saft och skal av citrusfrukterna, honung, nejlika, ingefära och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Strimla purjolök fint och blanda med dressingen. Pressa ur vätska ur rödkålen. Blanda rödkål med dressing, vänd i plockade eller hackade örter.
 10. Färskostkräm: Blanda alla ingredienser och servera till egengjord korv.