Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Skolmat från hela världen Bild: Arla

Upptäck hela världens skolmat

6 recept från skolmatsalar runt om i världen

I Sverige är vi vana vid att barnen får gratis och näringsrik skolmat varje dag. Att det ser helt annorlunda ut i de flesta andra länder är lätt att glömma bort. Kampanjen ”Hela världens skolmat” syftar till att uppmärksamma olika förhållanden i världens skolmatsalar och inspirera till att laga mat från andra länder.

Publicerad 2017-11-22 | Vardagspuls

Idén med kampanjen ”Hela världens skolmat” väcktes i samband med Skolmjölkens dag som firas den sista onsdagen i september varje år på initiativ av FN.

Arla förser sedan flera år tillbaka en skola i ett slumområde i Dhaka i Bangladesh med skolmat. Tillsammans med några kollegor började den Arla-anställda projektledaren Carina Tollbring fundera på hur traditionell mat ser ut i olika länder och hur man skulle kunna sprida kunskapen om detta vidare till Sveriges skolmatsalar och pedagoger i skolorna.

– I Sverige har vi haft skolmat sedan drygt 70 år tillbaka i tiden. Att skolmaten är gratis är något många ser som en självklarhet och det är lätt att glömma att i de flesta andra länder får barnen ta med sig skolmat själv eller betala för den. Det många inte vet är att i väldigt många skolmatsalar världen runt är mjölken gratis eftersom man insett att mjölken har ett fantastiskt näringsvärde. På så vis förenar mjölken skolor världen över, säger Carina Tollbring, projektledare för ”Hela världens skolmat”.

Mjölk förenar skolbarn världen över

Huvudsyftet med kampanjen är att visa mjölkens värde för barn i världen. Recepten, som tagits fram av erfarna kockar, finns att hämta på kund.arla.se/varldensskolmat. Där finns också utbildningsmaterial som ritar sig till pedagoger som vill spinna vidare på temat skolmat i hela världen i sin undervisning.

Här kan du hämta materialet.

Här bjuder vi på 6 recept som alla är inspirerade av olika skolmatskök världen över!

Indien – Daal

En indisk linsgryta med mycket smak och färg.
Här hittar du receptet

Etiopien – Dorowat

En traditionell kycklinggryta med smak av kryddan berbere.
Här hittar du receptet

Island – Plokkfiskur

Vit fisk, potatis och bechamelsås smakar riktigt underbart tillsammans i denna traditionella maträtt från Island.
Här hittar du receptet

Grekland – Souvlaki

Denna grekiska klassiker kan göras både på lamm- eller fläskkött. Servera tillsammans med klyftpotatis och tzatziki.
Här hittar du receptet

Spanien – Tortilla Española

En matig potatisomelett som serveras ihop med katalansk salsa. Mums!
Här hittar du receptet

Thailand – Tom Yam Goong

En het kycklingsoppa med smak av citrongräs, kokosmjölk och lime. Såå god!
Här hittar du receptet