Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Rådjur med rotselleri Bild: Arla Köket

5 recept: Våga välja vilt

Hälsosamt, magert och klimatsmart

Hösten är lika med viltkött då jaktsäsongen pågår för fullt. Våga välja vilt som alternativ till "vanligt" kött för hälsan och inte minst för miljöns skull.

Publicerad 2017-10-09 | Vardagspuls

Det finns flera argument som talar för att vi borde äta vilt lite oftare. Enligt Naturskyddsföreningen är viltkött ett nyttigare alternativ än "tamkött". Det är magert och innehåller mer vitaminer och viktiga mineraler som järn och zink.
Fettet innehåller dessutom nyttiga omega3. Viltkött är också magert kött, men som med alla andra djur handlar det om vilken del av djuret vi äter. Den magraste delen oavsett djursort är alltid filén.
Ett annat hälsoargument är att vilda djur inte behandlas med antibiotika. Vi behöver inte heller vara oroliga att viltköttet bär på några sjukdomar. I de flesta fall har viltkött som säljs i mataffären eller serveras på krogen, först genomgått Livsmedelsverkets vilthanteringsanläggning. Och när det gäller vildsvin och trikiner så finns det en lag i Sverige som kräver att varje svin trikintestas innan köttet kommer ut på marknaden.

Klimatsmart

Förutom att viltkött är hälsosamt är det miljövänligt. Eftersom vilda djur inte matas med foder påverkar de inte heller miljön i form av miljöskadliga utsläpp. Deras naturliga utsläpp av växthusgasen metan räknas som en del av vårt ekosystem.
Men som med allt annat bör även viltkött konsumeras med måtta. 500 gram kött per person och vecka är Livsmedelsverkets rekommendation.

5 goda viltrecept

Viltfärsbiffar i lingon- och timjansås

De här viltfärsbiffarna går lika bra att göra som köttbullar om du föredrar det. En hälsosam måltid för hela familjen.
Här är receptet

Ragu på vilt och rönnbär

Välj mellan skav på ren, älg, rådjur eller hjort – alla smakar lika gott i den här mustiga och goda viltragun.
Här är receptet

Tartar på hjortfilé med rostad lökkräm och löjrom

Ett måste för alla som gillar carpaccio och annat rått kött. Galet god och mager förrätt, men det går också bra att servera den som enskild rätt, lägg då bara till av varje ingrediens.
Här är receptet

Mustig älggryta med kanel och stjärnanis

Den här grytan är det ingen fara med om du kokar lite längre, den blir bara godare. Det går också utmärkt att låta den stå över natten så att alla smaker riktigt sjunker in.
Här är receptet

Hasselnötsbakat rådjur med rotselleri och rådjurstartar

Imponera på gästerna med årets kock 2016, Jimmi Erikssons vinnarrätt. Mer än så behöver man inte säga. Njut!
Här är receptet