Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Kristin Kaspersen pannkakssemla recept Bild: Vardagspuls

Så gör du Kristins pannkakssemlor

Recept för ca 20 minisemlor

Gräddade pannkakor fyllda med mandelmassa och toppade med grädde och kardemumma. Mums så gott! Här är receptet på Kristin Kaspersens grymma pannkakssemlor.

Publicerad 2016-02-03 | Vardagspuls
 

Kristin Kaspersen visar hur du gör din egen pannkakssemla i Vardagspuls den 4 februari.

Ingredienser:

Pannkaksmet:

2½ dl vetemjöl

6 dl gräddmjölk

3 ägg

2 tsk florsocker

1 tsk malen kardemumma

½ tsk salt

2 msk smör

Fyllning:

300 g mandelmassa riven

1 tsk florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Rör ner mjölet i hälften av gräddmjölken och vispa till en slät smet.
  2. Blanda i resten av gräddmjölken, ägg, florsocker, kardemumma och salt. Låt smeten svälla ca 10 min.
  3. Smält smör i en stekpanna och grädda tunna pannkakor. Låt svalna.
  4. Blanda riven mandelmassa, florsocker, vaniljsocker och tillsätt mjölken lite i taget. Blanda till en krämig fyllning och lägg i en spritspåse.
  5. Lägg de kalla pannkakorna på en skärbräda, spritsa på ett tunt lager mandelmassafyllning och rulla sedan försiktigt ihop. 
  6. Skär bort ändarna och skär sedan varje pannkaka i ca 4 cm stora bitar. Var försiktig så pannkakan håller ihop.
  7. Vänd pannkaksbitarna så att de står upp som små stubbar. Spritsa lite vispad grädde på varje topp med en tyll.
  8. Pudra malen kardemumma på toppen. Ät och njut!

Glutenfritt alternativ

Vill du hellre göra glutenfria pannkakssemlor? Byt då ut vetemjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix.