Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Variera din pastaupplevelse med bönpasta och linspasta Bild: Pixabay

Variera din pastaupplevelse

”Bönpasta och linspasta ett bra alternativ”

Är du en riktig pastaälskare som känner dig sugen på att förnya dig lite? Då ska du testa någon av alla nya sorter som finns. Både bönpastan och fullkornspastan innehåller fibrer som ger ökad mättnadskänsla och därmed minskar risken för småätande.

Publicerad 2016-10-24 | Senast ändrad 2016-10-25 | Vardagspuls
 

Pasta kommer inte längre enbart i formen vit. Nuförtiden hittar du den i alla möjliga färger och kombinationer. Linspasta, bönpasta, fullkornspasta, algpasta och pasta som är gjord på durumvete. Att då och då byta ut den vanliga pastan, som oftast är gjord på vetemjöl, kan vara ett bra sätt att få i sig fibrer på.

Livsmedelsverkets matvaneundersökning Riksmaten visar nämligen att svenskar äter för lite fibrer. En lagom mängd fibrer för vuxna är 25-35 gram per dag. De flesta vuxna äter mindre än det och skulle därmed behöva öka sitt fiberintag.

Ett bra komplement till den vanliga pastan

Dietisten Jeanette Steijer tycker att den nya typen av pasta kan vara ett bra komplement till den vanliga ljusa och fiberfattiga.

– Bönpasta, linspasta och fullkornspasta kan hjälpa till att hålla blodsockret i schack och innehåller fibrer som är viktiga för att tarmarna ska fungera normalt. Många hamnar i pastaträsket och äter pasta väldigt ofta för att det är så enkelt och går snabbt att laga. Då kan det vara en god idé att tänka om och satsa på något annat. En ökad mättnadskänsla minskar risken för att du småäter, säger Jeanette Steijer.

För dig som tröttnat helt på både vanlig och mer fiberrik pasta tipsar Jeanette Steijer om att satsa på andra kolhydratkällor.

– Quinoa är näringsrikt, mättar bra och är supergott att ha i en sallad. Mathavre, röda och gröna linser är också bra liksom bönor. Nuförtiden finns det mesta färdigt på tetrapack och går snabbt att tillreda, säger Jeanette Steijer.

Fler härliga recept med pasta hittar du här. Kom ihåg att det är superenkelt att byta ut den traditionella pastan mot ett annat pastaalternativ!

Fakta fibrer

  • Fibrer är kolhydrater som inte bryts ner vid matsmältningen och som når tjocktarmen nästan opåverkade.
  • Fibrer finns i frukt, grönsaker, gryn, pasta, bröd, flingor och ris av fullkorn.
  • Personer med trög mage bör äta fibrer för att få fart på den. Om man äter för mycket fibrer kan man dock få gaser, diarré och smärta i magen.
  • En rekommenderad mängd fibrer per dag är 25-35 gram.

Källa: Livsmedelsverket