Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
 

Skolkockarna Even Bakke, Amelia Gabrielsson och Anders Holmström vann årets Guldko för bästa skolmat. Från Vardagspuls den 28 april.

Pannstekt torsk med rödbetor och kapris

Med fänkål, vinkokta musslor och mandelpotatis

Skolrestaurangen El Cielo på Brunnsboskolan i Hisings backa har den bästa skolmaten i Sverige. Den 27 april tog de emot beviset – en Guldko på Grand hôtel i Stockholm. Följande recept är eleverna på Brunnsboskolans favorit.

Publicerad 2015-04-22 | Senast ändrad 2015-04-28 | Vardagspuls

Ingredienser för 4 portioner:

500 g torskrygg (filé går också bra)

400 g färska rödbetor

100 g kapris

100 g smör

salt

malen vitpeppar

1 fänkål

200 g bladpersilja

600 g mandelpotatis

1 kg tvättade och rensade blåmusslor

1 dl olivolja

Gör så här:

 1. Salta torsken och lägg den i kylen minst 30 minuter.
 2. Koka rödbetorna och skala när de fortfarande är varma (då lossnar skinnet enklare), tärna i 1x1 cm stora tärningar.
 3. Dela fänkålen och skiva tunt.
 4. Sautera fänkål med olivolja i en kastrull 3 minuter och lägg ner musslorna. Häll på vitvinet, lägg på lock och koka på låg värme till musslorna öppnar sig (ungefär 5 minuter). Musslor som inte öppnar sig kastas.
 5. Finhacka persiljan och strö över musslorna.
 6. Värm upp en stekpanna och häll i lite olivolja. Peppra fisken och lägg i pannan. Är det skinn på fisken läggs skinnsidan ner i pannan.
 7. Stek tills fisken nästan är klar, vänd och stek 1 minut. Ta fisken ur pannan.
 8. Lägg smöret i stekpannan (samma som man stekte fisken i, diska den inte emellan) och låt det bli lite brynt.
 9. Lägg i de tärnade rödbetorna, stek 1 minut. Lägg sen i kaprisen och rör om.
 10. Lägg fisken på tallriken, lägg på en sked med rödbetor och kapris. Ös över det brynta smöret.
 11. Servera med kokt mandelpotatis och servera musslorna vid sidan.