Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
Fakta om yoghurt Bild: Johnér

Visste du det här om yoghurt?

Yoghurt är för många ett naturligt val till frukost eller mellanmål. Men hur mycket vet du egentligen om livsmedlet som funnits i tusentals år? Här är 10 fakta om yoghurt!

Publicerad 2016-04-11 | Senast ändrad 2017-01-23 | Vardagspuls
 1. Yoghurt kommer ursprungligen från Mellanöstern och har mångtusenåriga traditioner.
 2. Att syra mjölken med mjölksyrabakterier gjorde att mjölken blev hållbar längre vilket var positivt i ett varmt klimat utan kalla förvaringsutrymmen.
 3. Själva ordet yoghurt kommer från turkiska yoghurmak som betyder göra tjockare.
 4. Det moderna intresset för yoghurt blossade upp efter att 1908 års Nobelprisvinnare i medicin, Ilja Metjnikov, hittade ett samband mellan en lång livslängd hos vissa grupper av människor och deras stora intag av yoghurt.
 5. Yoghurt innehåller bland annat kalcium, vitamin D och protein – ämnen som bland annat stärker skelettet och gör vårt immunförsvar starkare.
 6. Vill man ha en yoghurt som är extra bra för magen ska man välja en med aktiv bakteriekultur (probiotika), som acidophilus eller bifidobakterier, som kan hjälpa till om magen är i obalans.
 7. Även om yoghurten är nyttig och välgörande finns det ingen modern forskning som kunnat fastställa ett direkt samband mellan ett högt intag av yoghurt och längre livslängd.
 8. Det finns många fruktyoghurtar på marknaden men de flesta innehåller tillsatt socker. Väljer du istället en osötad variant kan smaksätta själv med exempelvis frysta eller färska bär eller kryddor som kanel och kardemumma.
 9. Yoghurt har lång hållbarhet! Om den förvaras rätt kan den hålla sig flera dagar efter att bäst före-datumet har passerat.
 10. Yoghurt innehåller ungefär 40 procent lägre halt laktos än mjölk, vilket innebär att personer med laktosintolerans kan tåla yoghurt bättre än mjölk.