Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Avdelningen presenteras av Arla Arla logotyp
inrikesminister Anders Ygeman samma mat matsedel Bild: IBL Bildbyrå, Johnér

Inrikesministern äter samma mat året om

Här delar Anders Ygeman med sig av sin matsedel

Inrikesministern Anders Ygeman äter samma mat med familjen – året runt. Här delar han med sig av sin månadsmatsedel, som börjar om igen när den tar slut, så kan du också äta som ministern.
– Den totala tiden för handling och planering av handling är ju under fem minuter per vecka, säger Anders Ygeman.

Publicerad 2015-10-14 | Vardagspuls

Inrikesministern Anders Ygeman har gjort en 28-dagars matsedel som går runt, runt under hela året. Låter det konstigt? Här förklarar han varför.

– Från början handlar om att underlätta vardagen. Det är en fiskdag, en soppdag, en vegetarisk dag. Vi gick nog runt på färre rätter innan vi bestämde oss för att prova det här. Nu provar vi ändå på nya grejer och så kör vi ett snack varje halvår om vilka som ska ut och vilka som ska in, förklarar Anders Ygeman för Vardagspuls.

På vilka sätt förenklar det här i vardagen?

– Den totala tiden för handling och planering av handling är ju under fem minuter per vecka, så det är en jättestor skillnad. Jag har ju ett jobb som tar ganska mycket tid.

Vem lagar mest mat hemma hos er?

– Det är nog ganska exakt uppdelat, vi har båda huvudansvaret.

Är det viktigt att ha en middag där alla sitter tillsammans och äter?

– Ja, men det är klart att ju äldre barnen blir och ju mer aktiviteter det blir så blir det svårare. Och nästa steg är att barnen ska laga mat. Vi är på väg åt det hållet, säger Anders Ygeman.

Ministerns 28-dagars matsedel

Vecka 1        

Måndag: Pasta carbonara.

Tisdag: Färsk ugnsbakad lax med dill och citronsås.

Onsdag: Blodpudding, med rivna morötter, äpple och lingonsylt.

Torsdag: Potatis och purjolökssoppa.

Fredag: Räkor med rostat bröd och majonnäs.

Lördag: Laxpasta.

Söndag: Fiskpinnar med ris, ärtor, morötter och skagenröra.

Vecka 2        

Måndag: Lasagne.

Tisdag: Panerad sej med potatis, skagenröra och tomater.

Onsdag: Köttbullar med potatismos, ärtor och morötter.

Torsdag: Brocollisoppa.

Fredag: Hamburgerbuffé.

Lördag: Kräftpasta (receptet hittar du här).

Söndag: Pytt i panna med ägg och rödbetor.

Vecka 3         

Måndag: Ugnspannkaka med rotfrukter.

Tisdag: Kycklingklubba med mangosalsa.

Onsdag: Tortellini med ärtor och skinka.

Torsdag: Fläskfilégryta med ris.

Fredag: Tacos/quesadillas/ fajitas.

Lördag: Ugnsgratinerad falukorv med tomat och potatismos.

Söndag: Pasta med köttfärssås.

Vecka 4         

Måndag: Pasta med tomat, mozzarella och parmaskinka.

Tisdag: Mandellax med ugnsbakad potatis.

Onsdag: Schnitzel med kokt potatis och gräddsås.

Torsdag: Grön ärtsoppa med räkor.

Fredag: "Fredagskasse".

Lördag: Kryddjärpar med potatis och morötter och ärtor.

Söndag: Fiskgratäng med dillsås.