Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Mia Rossling tillsammans med Leila Söderholm. Bild: Vardagspuls

”Jag har verkligen behov av att leva mer hälsosamt”

Vardagspuls reporter vill själv ändra sin livsstil

Mia Rossling är Vardagspuls reporter och sidekick i programmet. På vardagspuls.se delar hon med sig av sig själv när hon bland annat testar Tittarnas Tips. Mia kämpar ständigt med att leva ett mer hälsosamt liv.

Publicerad 2015-02-12 | Senast ändrad 2015-02-13 | Vardagspuls
Om din mamma skulle beskriva dig hur skulle hon göra det då?

– Hon tycker att jag är en stjärna och har alltid höjt mig till skyarna, det har ibland varit svårt att leva upp till men hon tycker att jag kan allt. Det bästa tycker hon är mitt glada humör och att jag kan anpassa mig. Och sämst att jag kan vara lite otålig.

Har du förberett dig på något sätt inför Vardagspuls?

– Det enda jag förberett mig med är att jag inte tränat på massor av år så jag har verkligen behov av att leva mer hälsosamt. Ätit upp mig lite under julen har jag också gjort.

Är det någon av dina starka sidor som tittarna kommer uppskatta extra mycket?

– Jag tror att jag kanske har lite dolda talanger som de nog kommer få ta del av, men jag avslöjar inte vad…

Har du över huvudtaget någon svag sida?

– Nej… Min svaghet är nog att hitta nya goda vanor, hitta nya dåliga är jag ganska bra på däremot.

Hur tror du att du kommer att uppfattas?

– Jag hoppas att alla ska förstå vad jag säger med tanke på att jag nästan är dansk men jag gillar min dialekt. Jag hoppas de uppfattar mig som naturlig och någon man kan identifiera sig med. Och rolig kanske?

När du ska planera och handla för veckan, vad är det som alltid slinker med?

– Suck, chips… Jag är otroligt svag för tunna lättsaltade potatischips. Det är ju ändå potatis och kan inte vara helt onyttigt intalar jag mig. Någon form av godis slinker också med. Det ska alltid finnas chips hemma, annars klarar jag mig inte.

Det här kommer atg bli ett av dina bästa år någonsin eftersom….?

– Eftersom jag är lite vidskeplig kommer jag att få till en guldkant på vardagen i och med Vardagspuls. Det kan också bli första gången då jag känner att jag vill träna, att vara i form.

Vilken julklapp var du mest nöjd med?

– En hårfön jag fick av pappa. Och en liten renovering av min nya lägenhet av mamma!

När du ska lyxa till det lite vad gör du då?

– Då köper jag goda charkuterier och lite cava eller annat bubbel och bjuder in mig och sonen till bästa vännerna och umgås.

Om du var folkhälsominister vad är det första du skulle göra då?

– Då skulle jag se till att sambandet mellan inre och yttre hälsa alltid kombineras, att det ses som ett och inte betraktas som olika sorters vård. Att psykisk och fysisk vård slås ihop, de två hänger ihop tror jag. 

Mer fakta om Mia:

Tittar på: Jag försöker vara lite försiktig med tv-serier för jag fastnar så lätt för serier som Girls, Orange is the new black eller Sex in the city. De kollar jag alltid på. Tittar också mycket på Nyhetsmorgon och matprogram. Älskar Sveriges Mästerkock, fast jag inte kan laga mat själv. Svag för storslagna draman och filmer med romantiska slut.

Lyssnar på: Väldigt mångsidig. Jag lyssnar mycket och gärna på musik, ny musik. Jag kan lyssna på en låt om och om igen och tröttnar aldrig på radioplågorna.

Vanligaste vardagsmiddagen: Det är nog falukorv sedan jag fick barn för han tycker det är så gott. Ibland tar jag kalkonfalukorv för att känna mig lite duktig. Annars blir det spagetti och köttfärssås. Och lax!

Får hög positiv puls i vardagen av: Av liveupplevelser om jag är på teater eller konsert. Av någonting som händer här och nu med mycket folk. Jag vill vara med och bli uppslukad. Jag gillar härliga publika sammanhang där man är en del i en stor gemenskap.

Får hög negativ puls i vardagen av: Det är när jag ser hur folk behandlar medmänniskor illa. Jag tycker det är svårt med tiggarna och hur folk kommenterar sina medmänniskor eller bestämmer sig för att bete sig illa. Och så gillar jag inte tunnelbanan.

I Vardagspuls kommer jag att bidra med: Jag kommer att vara folkets röst, en tittarombudskvinna som gör allt på riktigt och som inte har fått in den hälsosamma träningen i sin vardag. Jag ska med mitt engagemang hjälpa till att själv testa och tipsa om saker som dyker upp i programmet. Jag är inte med för att klara ett marathon utan jag är glad om jag kan träna fem minuter om dagen. Jag ska verkligen kolla hur enkel och god all mat är att laga och plocka ut det som händer i rutan in i tittarnas vardag och våga ställa tittarnas frågor direkt i rutan och vara deras förlängda arm.

Det här kommer jag att hjälpa läsarna med på vardagspuls.se: Där tänkte jag dela med mig av mitt vardagsliv, som småbarnsmamma och en vanlig tjej som vill komma i form, fortsätta det jag påbörjat i rutan med att testa de olika grejerna. Det som vi inte hinner med i rutan kan vi fortsätta med där.

Mia Rossling.

Mia Rossling

Namn: Mia Rossling
Familj: Sonen Bobo 2,5 och en härlig blandning av hans pappa med släkt, nära vänner och en kär skånefamilj
Ålder: 36 år
Bor: I Stockholm, men kommer ifrån Helsingborg, sundets pärla.
Gör till vardags: Jag är kommunikatör och har jobbat inom tv, event och kommunikation i drygt 15 år.

Instagram: @miavardagspuls