Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Skor som springer i vattenpölar Bild: Mostphotos

10 bra anledningar att träna i busväder

"Skönare än du tror att springa i regn"

Påverkar vädret din träning negativt? Hillevi Wahl peppar dig att komma ut och träna även när det regnar, blåser eller snöar. Inga mer ursäkter!

Publicerad 2017-05-08 | Senast ändrad 2018-06-21 | Hillevi Wahl

Har du svårt att motivera dig till att träna när du kommer hem från jobbet och är trött? Och det är trist väder eller rentav regnar. Du vet att du borde röra på dig, men tappar all lust när du ser hur regnet öser ner? Då är du långt ifrån ensam. Men jag har lärt mig att det är då det är som allra skönast att ge sig ut. 

Bästa anledningarna att träna ute

 1. Ingen trängsel! Du kommer inte att behöva trängas med andra på löpslingan. Och du behöver verkligen inte dra in magen – det är bara de mest härdade och tuffaste som ger sig ut i busväder och de nickar bara respektfullt åt en likasinnad och struntar i eventuella bilringar. Du kan bara lugnt kuta runt och äga världen. En oerhört skön känsla. Lite som Rocky!
 2. Friskt och skönt! Det är skönare än du tror att springa i regn. Frisk luft, som doftar gott. Som om någon däruppe ovan molnen ger dig en svalkande dusch av kärlek och omtanke. När regndropparna rinner nerför ansiktet och kanske över axlarna så är det som om alla världens bekymmer och stress rinner av dig.
 3. Perfekt för astmatiker! För oss som har astma är det lättare att andas när det inte är så varmt. Runt tio grader är perfekt. Då kan jag springa hur långt som helst.
 4. Hoppa i vattenpölar! När det regnar bildas vattenpölar. Världens roligaste grej. Hoppa i dem! Bli barn på nytt. Skorna torkar snabbt när du kommer in, jag lovar. Men den busiga känslan stannar kvar länge.
 5. Hitta utegympa! Vill du inte springa ensam, så hitta en rolig utomhusträning. Friskis och Svettis drar snart igång sin sommargympa. Det är en helt annan känsla att göra situps under trädkronorna eller armhävningar bland blommorna.
 6. Våga testa militärträning! Funkar i alla väder och ju lerigare desto roligare. Barnsligt kul och ändå träning med stort allvar. Det är en superpowerkänsla att kunna behärska sin kropp i alla väderlekar och i alla terränger. Du skalar av en rädsla i taget. Du befriar din själ.
 7. Just do it! Vi lever i en klimatzon där du kan ha alla årstider på en och samma dag. Ska du vänta tills det blir fint och perfekt väder så kommer du inte att bli särskilt vältränad. Vädret är ingen bra ursäkt. Och känn hur bra du mår.
 8. Efter regn kommer sol! Du får en skitsnygg solbränna när den tittar fram. Och härligt friska kinder.
 9. Skönt efteråt! Kaffet smakar aldrig så gott som när man har tränat i busväder.
 10. Perfekt för sociala medier! Du kan ta väldigt roliga selfies efteråt. Sådana där som folk blir jätteimponerade av.