Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

4 av 10 svenskar tränar mindre under pollensäsongen Bild: Most photos

Studie visar: 4 av 10 svenskar tränar mindre under pollensäsongen

Så klarar du av att hålla i träningen trots besvären

Så många som fyra av tio pollenallergiska svenskar slutar träna eller drar ner på träningen under pollensäsongen. Det visar en ny undersökning från Yougov. Men det finns sätt att anpassa träningen på för att kunna hålla igång.

Publicerad 2018-04-27 | Vardagspuls

Hosta, rinnande näsa och kliande ögon. Pollensäsongen kan avskräcka även den mest inbitna friluftsmänniskan från att gå utanför dörren. Det syns även på svenskars träningsvanor. 

Ungefär en tredjedel av Sveriges vuxna befolkning lider av pollenallergi. Av dessa tränar fyra av tio inte alls eller mindre under pollensäsongen jämfört med vad de gör i vanliga fall. Det visar en ny undersökning från Yougov.

Anpassa träningen

En tredjedel av pollenallergikerna anpassar istället träningen för att orka med den när besvären blir för stora. Det finns flera sätt att göra det på.

  • Håll koll. Kolla pollenprognoserna på till exempel pollenrapporten.se eller pollenkoll.se och träna när det är som minst pollen i luften. 
  • Efter regnet. Efter ett regnfall är det mindre pollen i luften. Passa på att ge dig ut på en löptur strax efter att det regnat.
  • Medicin. 44 procent av alla pollenallergiker tar receptfria läkemedel för att kunna träna medan 29 procent tar receptbelagda sådana, visar undersökningen.
  • Tvätta. Om du tvättar träningskläderna och håret oftare kan du lindra besvären något eftersom partiklarna fastnar när du varit utomhus.
  • Solglasögon. Om du skyddar ögonen kan du slippa det värsta kliet.
  • Stanna inomhus... Om ingenting annat hjälper finns det massor av nyttig träning du kan ägna dig åt, på gymmet eller i hemmets lugna vrå.

PT-Leila: Så tränar du effektivt – med en helt vanlig stol

Om undersökningen

Undersökningen gjordes av marknadsundersökningsföretaget YouGov på uppdrag av Sanofi, som är ett globalt läkemedelsföretag. Sammanlagt 1 031 intervjuer har genomförts med pollenallergiker från 29 januari till den 12 februari 2018.