Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Susann Lanefelt och hela gympinggänget samlat. Bild: SVT

6 klipp som bevisar att träning var roligare förr

Säg bara "kniiiip" och många av oss får någonting nostalgisk i blicken. För visst var träningen roligare förr? Vardagspuls har samlat några godbitar från arkivet – från kontorsgympa till 80-talsaerobics.

Publicerad 2015-06-11 | Senast ändrad 2017-01-17 | Vardagspuls

1. Susann Lanefelts gymping

Det finns så mycket att älska i det här klippet. Det är från det sista avsnittet av Gymping med Susann Lanefelt och sändes första gången strax innan julen 1983 i SVT… förlåt jag menar förstås TV2. Det drömska introt! De pastelliga kläderna! Och Susanns fantastiska, impoviserade sångtext: ”Låt det draaa, det är braaa/lite mer, det ska dra i låren/fint, braaa/fram och ner med hälen låt det draaa”. Underbart!

2. Kontorsgympa på 40-talet

Redan på 40-talet förstod man vad ett stillasittande kontorsarbete kunde göra med kroppen. Medicinen hette kontorsgymnastik och leddes tydligen av en ”gymnastikdirektör”. Även om det fått en liten revival på senare tid skulle det nog behövas mer av den här varan – även om övningarna kanske inte riktigt ser likadana ut i dag.

3. Aerobics-hysterin når sin höjdpunkt

Året är 1988, aerobics är det hetaste som finns och det är dags för Crystal Light National Aerobic Championship Opening i Kalifornien. Blickarna! Poserna! Frysbilderna av de entusiastiska dansarnas miner! Det här är det glada, galna 80-talet i superkoncentrat.

4. Självförsvarsvideo blir slapstick-humor

Den här självförsvarsvideon från 1947 går ut på att en tjusigt klädd kvinna i högklackat gör slarvsylta av en stackars karl som mest stapplar omkring och jämrar sig. Stor humor!

5. Rullskidan gör storstilad entré

En av 50-talets stora sportflugor var rullskidan. En annan trend var att över huvud taget inte tänka på säkerheten under utövandet – titta bara på våghalsarna i det här klippet. En förlaga till skateboardkulturen som dök upp cirka 20 år senare?

6. Kevin Bacon dansar i vredesmod

Du åker till det övergivna lagret för att dricka öl och röka cigaretter i vredesmod – och plötsligt tar rytmen tag i dig. Kevin Bacons odödliga dansscen från 80-talsklassikern Footloose kan man inte få för mycket av. Situationen är aldrig fel för lite rytmisk träning!

MER:
Mia testar dans

Därför är det så bra att dansa loss