Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Förstagångsåkaren Sofia Ekblom får alla smarta tips inför tjejvasan av skidexperten Christer Skog.

5 tips hur du toppar formen inför Vasaloppet

Dietistens bästa uppladdningstips inför långloppet

Toppa dagarna innan med rätt kost och få mer ork, kraft i spåret! Rätt mat hjälper dig att prestera på din topp och hålla ett högre tempo under längre tid. Anna Ottosson ger dig bästa tipsen!

Publicerad 2016-02-26 | Senast ändrad 2017-01-16 | Anna Ottosson

1. Glykogenladda – Det är kolhydrater och fett som kommer vara ditt bränsle. Fett har man så att det räcker och blir över men kolhydraterna är musklernas absoluta favorit-raketbränsle. Så att äta mer pasta och kolhydrater dagarna innan är ett smart sätt att förbättra sina förutsättningar radikalt. Börja 4 dagar innan med ett hårt träningspass, sen ät mycket kolhydrater fram till start. Välj vanlig pasta (ej fullkorn) undvik grönsaker just dessa dagar så att du framförallt blir mätt på pasta. Då laddar du in kolhydrater (glykogen) direkt in i dina muskler som sen kroppen kommer älska att använda där ute i spåret.

2. Vätskeladda – som en extra bonus av glykogenuppladdningen så kan du ladda med vätska som du sen har nytta av i spåret. Drick vatten och drick kolhydratrikadrycker som mjölk och juice.

3. Testladda innan så att du vet hur din kropp reagerar. Så att du inte blir risig i kistan.

4. Frukost – bästa starten innan startskottet är att äta en frukost som du är van vid och som ger dig energi. T ex havregrynsgröt är ju en höjdare. Gör gärna en extra smörgås och en smoothie att ta med som du kan äta när du är på väg till startlinjen.

5. Nitratladda – drick några deciliter rödbetsjuice dagarna innan. Syresätter blodet fantastiskt. Höghöjdsträning på flaska.

Stort lycka till och ha kul!
/Anna Ottosson

MER:

Bästa tipsen inför loppet

Sponsrat: Så laddar eliidrottaren inför tävling