Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Naprapaten Gunnar Söderström guidar till ett smärtfritt liv Bild: Pressbild

Gunnar Söderström guidar till ett smärtfritt liv

100 000 svenskar har ont – många helt i onödan

Möt Vardagspuls nya glädjespridare och hälsoexpert Gunnar Söderström. Här på Vardagspuls ska han sprida tips för ett smärtfritt och positivt liv.
– Jag känner mig väldigt privilegierad att få vara den personen, säger han.

Publicerad 2017-01-16 | Agnes Loman

Vårt senaste tillskott på Vardagspuls är legitimerade naprapaten, kostrådgivaren och föreläsaren Gunnar Söderström. På Vardagspuls ska han göra det han gör bäst: sprida glädje och dela med sig av tips för ett liv utan smärta.
– Minst 100 000 svenskar ont. Mycket av den smärtan är onödig och 70-75 procent går att få bort på egen hand med enkla stretchövningar, säger Gunnar Söderström.

”Kroppen är gjord för att användas!”

I dag föreläser Gunnar Söderström på heltid, men i sitt arbete som naprapat mötte han dagligen personer med smärta.
– Det absolut vanligaste är att man har ont i nacke, axlar och rygg. Det leder i sin tur ofta till huvudvärk, berättar han.
Den bästa boten för ett smärtfritt liv stavas träning.
– Kroppen är gjord för att användas! Försök träna så kan du kringgå inte bara onödig smärta utan också en hel del av våra vanligaste folksjukdomar.

Optimister lever längre

Förutom träning har Gunnar Söderström ett till viktigt tips för den som vill ha ett härligare liv, och dessutom leva längre:
– Var optimist! Det händer saker i kroppen när man är glad. Det finns forskning som visar att de som är optimister lever 6,4 år längre än de som är pessimister.
För att inte fastna i negativa tankebanor kan du prova att tänka positiva tankar precis innan du somnar. Då är vår hjärna som mest mottaglig och vi har mest kontakt med vårt undermedvetna, säger Gunnar Söderström.
– Kraften att nå dit du vill finns redan inom dig, det gäller bara att hitta den!