Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

styrketräning förbränning Bild: Johnér Bildbyrå

Proteinrik mat hjälper dig att bygga muskler

Elitidrottaren tipsar: Kombinera dina proteiner på rätt sätt

När det kommer till att bygga muskler är det välkänt att det är viktigt att få i sig mycket proteiner – koppens så kallade byggstenar.
Men det är lika viktigt att äta allsidigt och äta rätt sorts kolhydrater enligt elitidrottaren Anna Malvina Svennung.
– Jag blir tröttare och lyckas inte hålla uppe intensiteten i träningen om jag äter för lite kolhydrater, säger hon.

Publicerad 2015-12-22 | Senast ändrad 2017-01-18 | Vardagspuls

– Ät gärna efter tallriksmodellen med bra kolhydrater, fetter och proteiner, säger Vardagspuls bloggare, elitidrottaren Anna Malvina och tipsar om att äta något proteinrikt vid varje måltid – som kött, ägg och mejeriprodukter. 
– Om du äter vegetariskt är det bra att komplettera med protein i form av linser, bönor, ris, majs, ärtor och nötter.

Efter ett tufft pass är det bra att fylla på med både protein och kolhydrater, exempelvis cottage cheese, som keso med müsli, eller drickyoghurt och en banan.

Protein, protein, protein – i rätt kombination

Att få i sig tillräckligt av kroppens byggstenar, protein, är viktigt för att underlätta för musklerna att växa till sig efter ett pass så att de inte istället bryts ner.
– För att få en snabb återhämtning efter ett träningspass är runt 20 gram en bra mängd. Det är ungefär vad som finns i två stora glas mjölk eller 250 gram kvarg.

Protein finns i såväl animaliska som vegetabiliska produkter.
– Bland de vanligaste källorna till protein som man hör talas om är kanske fisk, fågel, kött, ägg och mjölkprodukter. Det finns även en del protein i vegetariska livsmedel bönor, linser, sädesprodukter, frön, nötter och gryner. För den som äter begränsat med animaliska livsmedel eller till och med är vegan behöver man kombinera vissa proteinkällor med varandra för att maten ska innehålla alla de aminosyror som vi behöver. Kombinationen mellan sädesprodukter och baljväxter ger en värdefull proteinkvalitet. Linser och bröd, ris och böner eller majs och ärtor är exempel på sådana kombinationer, säger Anna Malvina Svennung och tipsar om att man kan gå in på Livsmedelsverkets sida Matvanekollen, fylla i vad man äter och se hur mycket man faktiskt får i sig.
– Äter man varierat och tillräckligt är det för de flesta vuxna inga problem att komma upp i tillräckliga nivåer. Snarare kan det vara svårt att komma upp i behovet av kolhydrater om man tränar mycket, säger hon men poängterar att det 
oftast inte gäller vanliga motionärer.
– För egen del tycker jag att jag blir tröttare om jag äter för lite kolhydrater och inte lyckas hålla uppe intensiteten i träningen. Det gäller att äta så att man orkar – om inte annat för att orka njuta!

MER:
Så ska du äta före och efter träningen

Rödbetor – supergrönsaken för bättre syreupptagning

Funkar kosttillskott?

Idrottsfysiologen och dietisten: Ät det här för bättre prestation

Ät det här före träning

Så viktig är kroppens byggstenar – proteinet