Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila och Peter Jihde tränar i nyhetsmorgon Bild: Privat

Bakom kulisserna på Nyhetsmorgon

"Alltid lika roligt att se om Peter Jihdes byxor kommer hålla"

Vår träningsexpert Leila Söderholm hittar ni inte bara här på Vardagspuls. Hon syns också i Nyhetsmorgon där hon gör det hon är allra bäst på: inspirerar till rolig och effektiv träning som passar alla!

Publicerad 2017-05-02 | Leila Söderholm

Följ med bakom kulisserna på Nyhetsmorgon där jag är med som träningsprofil varannan måndag. Jag tipsar om träningsövningar som alla kan göra hemma. Man behöver bara sin kropp, en stol, en kudde, ett gummiband eller en papptallrik. Smarta övningar, du kan göra hemma utan att krångla till det. I dagens inlägg har jag gjort ett pass där du tränar med en vanlig stol. Det är alltid lika roligt att se om Peter Jihdes kostymbyxor kommer att hålla. Vill du se fler stolsövningar så klicka här

Håret fixar jag själv

I taxin på väg till sändning, det är så lyxigt att bli upphämtad hemma och få skjuts hela vägen fram till dörren. Håret fixar jag alltid själv hemma, när man har självlockigt hår så har man oftast bättre koll på hur det ska behandlas för att bli snyggt. 

Det första jag får göra när jag kommer fram är att sätta mig i sminket. Det är supertrevligt att bli omhändertagen av proffs. Mysig stämning och alla som ska vara med i sändning sitter liksom på rad och blir sminkade tillsammans. Dagen till ära fick jag träffa Emilia de Poret som är stilexpert och pratade om bröllopsfestmode för gästerna på ett bröllop. Så trevlig och mysig tjej. 

Viktigt vart micken är placerad

Innan sändning så tar jag alltid en kopp kaffe i greenroom samtidigt som jag småpratar med alla trevliga som jobbar på Nyhetsmorgon. Jag går också igenom i huvudet vad som ska sägas och vilka övningar jag ska göra. Det blir dock aldrig som jag planerat, efteråt så känns det alltid som om jag missat hälften. I god tid innan sändning blir jag mickad, dagen till ära i behån eftersom jag skulle ligga på rygg och på sidan. Dagens mickar är så små och lätta så de känns inte alls. 

Jag måste dock alltid testa om micken sitter i vägen och det gör man bäst genom att göra övningen som ska utföras. Här funkade allt perfekt och den satt still även när jag hoppade. 

Suverän träning för alla

In i studion och göra iordning min plats och ställa ut det jag ska använda i inslaget. I dag så blev det stolar, petflaskor och några apelsiner som jag hade som backup ifall jag kom på något kul. För så är det ofta, jag får feeling på plats. 

Nu är det dags för sändning, Peter och jag tränar med stolarna, han gör allt trots att han har tajta kostymbyxor och skjorta. Härlig kille!
Vi jobbar med effektiva men enkla övningar där vi använder en stol och inget annat. Suverän träning som är både rolig, lättillgänglig och bra!

Som alltid är det viktigt att bestämma innan vad du ska göra, vilka övningar, hur många och antal varv eller tid. Sen är det bara att köra och börja inte förhandla med dig själv utan tvinga dig att slutföra passet. Det gör dig så motiverad till nästa pass och du sätter en skön känsla som håller i sig hela dagen.

Kram Leila