Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

dirty dancing Bild: Lionsgate

Bränn fett med sköna moves

Lista: 5 skäl att dra till närmaste dansgolv

En halvtimmes dans bränner 221 kcal – och är vansinnigt roligt.
Här är 5 skäl att dansa i neon.

Publicerad 2015-05-29 | Senast ändrad 2017-04-20 | Vardagspuls

Dans är en underskattad träningsform för fettförbränning. Men alla som har följt "Let's dance"-deltagarnas utveckling vet att sköna moves gör stor skillnad på vågen. Men det stannar inte där. Musik som du går igång på har förmågan att förflytta fokus från att du ens anstränger dig när du tränar och framför allt – det är jättekul att dansa.

Här är 5 härliga skäl att ta en svängom. Unna dig en halvtimme, dra igång favoritspellistan och gå loss!

1. Det gör dig glad

Forskare har konstaterat att dans gör underverk för ditt humör. Personerna som deltog i en testgrupp med regelbunden dans till musik i högt tempo uppvisade minst tecken på depression och fick ökad livsglädje.

2. Får dig att tagga ner

En studie publicerad i Journal of Applied Gerontology fann att pardans effektivt dämpar stress.

3. Hjälper dig att vässa formen

Dansträning i högt tempo är lika effektivt för förbränningen som cykling och löpning, enligt en studie publicerad i Journal of Physiological Anthropology. Särskilt när du använder både armar och ben i dansen.

4. Får dig att sluta vingla

Balansen försämras med åldern, om du inte aktivt jobbar med den. Och där är dans ett utmärkt redskap. En studie publicerad i Journal of Aging and Physical Activity konstaterade att pardans förbättrade äldre testpersoners balans. Det beror på att pardans bjuder på en massa snabba rörelser och kräver god hållning, vilket ger dig bättre kroppskontroll. 

5. Ökar energin

Trött och seg? Då rekommenderar vi dig att jazza loss. Regelbunden dans i högt tempo ökar prestationsförmågan och ger ökad energi, enligt en studie i The Scholarly Publishing and Academic Resources Coalition.

Källa: Everydayhealth.com