Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Träningsexperten tipsar om rolig träning med barn

Träningsbloggaren Terese Alvén tipsar om barnsligt roliga träningsövningar. Här svarar på hon tittarfrågor – från chatten i Vardagspuls 28 september.

Publicerad 2015-09-28 | Vardagspuls

Vardagspuls: Träningsbloggaren Terese Alvén tipsar om rolig träning med barn. Har du frågor om barn och träning kan du ställa den här i chatten. Din fråga kommer att publiceras så snart den blir besvarad!

15:51, 28 September 2015

petra: Hej, jag vill träna men känner att det inte finns tid de veckorna jag har barnen. Dom gillar inte bollekar, vad finns det för anat jag kan göra?

Terese Alvén: Kul att du vill träna! Det finns massor att göra. Dansa, springlekar, göra olika övningar tillsammans med barnen antingen inomhus eller ute. Fråga gärna barnen vad de vill göra och så hakar du på det. Lycka till!

17:10, 28 September 2015

Gunilla: Varför pratar man så mycket om träning för barn nu för tiden? Räcker det inte med vanliga lekar som fysisk aktivitet?

Terese Alvén: Vanliga aktiva lekar är toppen som vardagsmotion och rörelseglädje ihop med barnen, problemet är att allt fler barn blir stillasittande vid olika skärmar och då minskar den naturliga rörelsen. Därför kan det vara bra att fokusera extra mycket på att få in rörelsen tillsammans.

17:16, 28 September 2015

Anita: Såg riktigt mysigt ut det där med era små. Fikan var väl ändå bäst eller?

18:13, 28 September 2015

anna: Hej! Har ni något tips på hur man kan få barnen att vilja träna tillsammans? Jag tycker mest att dem springer iväg och vill leka med allting annat, finns det något knep??

Terese Alvén: Hej Anna. Ett tips kan vara att ge barnen alternativ, att låta de bestämma: vill de dansa eller spela boll? Så får de vara med och bestämma. Ett annat tips kan vara att starta en aktiv lek, som kull och se om de tycker det är kul. Alla barn är olika, men det går att hitta vad barnen tycker är roligt - ge det lite tid och hitta svaret tillsammans. Lycka till!

18:15, 28 September 2015

Livspusslet : Det här är något vi pratar om ofta. Varför finns d inte fler ställen där man kan träna tillsammans som familj? Med barn i alla åldrar och vuxna i alla åldrar. Att många vuxna har svårt att komma iväg och träna beror på att man har barnen hemma och dessutom ofta har dåligt samvete för att man inte är mer med barnen. Hur kanon vore det inte om man kunde slå två flugor i en smäll? Träna och ha kul tillsammans?! Familjezumba eller liknande pass borde införas.

18:17, 28 September 2015

Moa: Hej jag har problem med min son som verkligen inte vill träna vad ska göra? Fråga Terese! Snälla!

Terese Alvén: Hej Moa, nu vet jag inte hur gammal din son är ovh varför just han inte vill röra på sig. Men luska fram vad han tycker är "minst tråkigt" om du förstår hur jag menar. Om han har varit rätt stilla länge kanske det är en tröskel att ta sig över, men när han väl börjar röra på sig går det nog lättare. Gå gärna ut tillsammans, där är det lättare att röra sig naturligt. Och ha en mjuk matta hemma så det är fritt fram att träna. Lycka till!

18:17, 28 September 2015

Mona: Vilken träningsform skulle du rekommendera så träningen inte blir fokus, utan att barnet mer leker medans han eller hon tränar?

Terese Alvén: Jag skulle göra aktiva lekar, som kull eller varför inte göra övningar där ni härmar olika djur. Då blir det inte fokus på vad ni tränar och hur, utan ni har roligt först och främst. Precis så som jag tycker att träning ska vara. Lycka till!

18:20, 28 September 2015

Mia, Vardagspuls: Livspusslet - åh det vore ju SÅ bra!

18:20, 28 September 2015

Mia, Vardagspuls: Anita - det var jättekul men fikan också väldigt god ; )

18:21, 28 September 2015

Anonym: Jag har MS och är både stillasittande och har svårt för att träna. Vad ska jag göra?

Terese Alvén: Utgå från dig själv vad du kan göra. Kanske kan du sitta med när barnen tränar, kanske kan du hjälpa dem att bygga en hinderbana hemma, eller låt dem dansa till roliga låtar. Du kanske kan hänga med och "dansa" med armarna eller svänga så gott du kan. Bara de märker att du är med så blir det roligare. Lycka till!

18:24, 28 September 2015

Anna: Vi har ipad förbud under veckan och nu för att få barnen att röra sig när mörkret kommer så har vi köpt nintendo wii med handkontroller för spel med mycket rörelse.

18:26, 28 September 2015

Terese Alvén: Bra tips Anna! Vi har testat xbox där kroppen "skannas" av och man ser sig själv på skärmen samtidigt som man rör sig på dansgolvet, tränar boxning, spelar tennis eller liknande. Svettigt och roligt!

18:28, 28 September 2015

Terese Alvén: Tips till fredagsmyset! Starta kvällen med en stunds fredagsfys med familjen. Blås upp ballonger, dämpa ljuset och sätt igång härliga låtar som inspirerar till rörelseglädje. Perfekt start på fredagen innan film och popcorn.

18:36, 28 September 2015

Ann: Finns inget bättre än Vardagspuls, man får så mycket härliga tips i blandad kompott. TACK

18:37, 28 September 2015

Anna K: Hej , jag har en tolv årig son som har autism , och adhd , han vägrar att ägna sej åt någon sport, umgås sällan med andra barn och tillbringar all sin vakna fritid åt skärmar ( data, tv)Han är mycket svårövertalad att följa med ut . Vad kan jag göra för att få igång honom?

Terese Alvén: Ett tips kan vara att använda skärmar i träningen för att komma igång om han gillar skärmar. Kanske dataspel där kroppen används, finns wii eller xbox - där kan man träna framför teven och man får med spelkänslan och skärmen som lockar. Då kanske han även till slut tycker det blir roligare med annan träning. Ett annat tips: testa geocaching där ni letar efter skatter, och kan gömma egna. Då använder ni mobilen men rör er utomhus. Bra sätt att kombinera träning och teknik. Lycka till! Och gör allt på er nivå. En sak i taget.

18:43, 28 September 2015

Mia, Vardagspuls: Ann - härligt att du känner så!

18:44, 28 September 2015

Eric: Istället för att säga att barnen bara får får spela en viss tid om dagen och ta iväg något roligt som de har SPECIELT om de spelar med kompisar så är det värt att ändra det till något positivt och resonera om varför istället för att göra det negativt. Det fungerar mycket bättre tro mig är själv 15 och spelar ganska mycket men man ska inte underskatta vad man lär sig i spelen själv så blev engelskan så enkel för mig så att jag inte ens behövde plugga för att få A och B på engelska nationella proven :)

18:48, 28 September 2015

Vardagspuls: Tack för era frågor. Nu stänger vi chatten för i kväll.

18:51, 28 September 2015