Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

På två hjul i 420 mil för barns rätt att träna

Kust till kust över USA med Måns Möller och Agneta Sjödin

Teamet som ska klara projektet #C2C4Autism är komikern Måns Möller, programledaren och författaren Agneta Sjödin, före detta landslagstränaren i längdskidor Christer Skog och cyklisten Björn Gebenius. Målet är att samla in en miljon kronor till Stiftelsen Idrott för Barn i behov.

Publicerad 2015-03-12 | Vardagspuls

Under en månad står de inför sitt livs utmaning, både fysiskt och mentalt, då de kommer att korsa USA på cykel – från kust till kust. Det finns två syften med utmaningen, dels att samla in pengar och dels som ett pilotprojekt för att se hur medelålders män och kvinnor tillgodogör sig extrem uthållighetsträning.
Allt började med en idé av Christer Skog. Han frågade sig, hur vältränad kan en vanlig motionär bli? Om hen har tillgång till en elitidrottarens förutsättningar vad gäller personlig coaching, material och mängdträning? Vad händer med mentala barriärer och hur påverkas psyket?
Att kombinera projektet med ett välgörande ändamål för de barn och ungdomar som på grund av speciella behov (som till exempel autism, ADHD och asperger) inte har möjligheter att idrotta i grupp, var självklart. Stiftelsen "Idrott för Barn i behov" kommer att hjälpa föreningar och familjer som behöver extra resurser för att ge sina barn möjlighet att idrotta. 
För att genomföra projektet behövde Christer en man och en kvinna och snabbt ställdes frågan till Måns Möller och Agneta Sjödin. För att klara resan behövs även ett riktigt cykelproffs, Björn Gebenius bjöds in och tackade ja på stående fot.

Så här fungerar utmaningen

Måns, Björn och Christer börjar resan i Solana Beach, Kalifornien, den 15 april. Halvvägs över kontinenten, i Houston, får de förstärkning och ny energi av Agneta. Tillsammans slutför de sträckan och de sista 200 milen för att sedan gå i mål i St Augustine, Florida. Sträckan på hela 4200 kilometer avverkas på 30(!) dagar. Som avslutning deltar kvartetten dessutom i cykelloppet ”New York Gran Fondo”.
Uppladdningen och förberedelserna för den här typen av kroppslig utmaning och påfrestning är givetvis otroligt viktig. Den 7 januari startade projektet med fystester i ett laboratorium på Gotland och nu följer mängder med intensiv uthållighetsträning innan de korsar Atlanten för att genomföra sitt livs kanske tuffaste resa.
En strapatsfylld och utmanande expedition väntar kvartetten! 

Under 1 månad (15 april – 15 maj) cyklar de från USA’s västkust till östkust.

Etapperna:
Solana Beach (San Diego) – Julian 91 km
Julian – Brawley 120 km
Brawley - Yuma 116 km
Yuma - Gila Bend 189 km
Gila Bend - Tucson 215 km
Tucson - Wilcox 135 km
Wilcox - Deming 222 km
Deming - La Cruces 102 km
La Cruces - Almorgo 109 km
Almorgo - Artesia 202 km
Artesia - Lamesa 238 km
Lamesa - San Angelo 211 km
San Angelo - Brady 122 km
Brady - Austin 222 km
Austin - Houston 284 km
Houston* - Silsbee 153 km
Silsbee - Opelousas 226 km
Opelousas - Baton Rouge 99 km
Baton Rouge - New Orleans 148 km
New Orleans - Pascagoula 176 km
Pascagoula - Fort Walton Beach 235 km
Fort Walton Beach - Tallahassee 259 km
Tallahassee - Lake City 169 km
Lake City - St Augustine (Florida)  167 km   MÅL !

*Här startar Agneta sin resa

24 etapper och 4200 km (plus minus för ev felmätningar).

Mer om deltagarna

Om deltagarna:

Agneta Sjödin. Programledare i TV4 sedan 1991, författare sedan 2006 med sex utgivna böcker så långt. En profil som ofta syns i media i samband med kost, hälsa och träning

Christer Skog. F.d. landslagstränare i längskidåkning (Sverige, USA, GBR och AUS). Jobbar nu som personlig tränare och föreläsare inom uthållighetsidrott. Har även ett mobilt testlabb för fysiologiska tester.

Måns Möller. Folkkär komiker, skådespelare, musikalartist och programledare. Har under 2014 genomfört Vätternrundan, Vansbrosimmet samt Vasaloppet. Medverkar under våren 2015 i ”En Clown till kaffet” på Kanal 5

Björn Gebenius. Björn är den starka cyklisten, livlinan och motorn i gruppen som håller humöret på topp, peppar när det är tufft och lagar cyklar vid behov. Till vardags är Björn multisportare som behärskar bl.a enduro, motocross och längdskidor. Cykelmässigt gjorde Björn på Vätternrundan 7 h 14 m, (att jämföra med Måns 11h). Björn är också personlig tränare och driver träningsanläggningar i Visby.

Vill du stötta insamlingen?

Stöd insamlingen och läs mer om projektet