Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

gym Bild: Johnér

Därför faller så många för sina personliga tränare

Kronprinsessan Victoria är långt ifrån ensam

Från en PT-klass på gymmet 2001 till giftermål och två små barn 15 år senare. Men kronprinsessan Victoria är långt ifrån den enda som blivit tillsammans med sin personliga tränare. Anledningen är enligt forskare att en personlig tränare ofta kan bryta igenom den mur som vi normalt bygger upp runt omkring oss utanför gymmets sfär.

Publicerad 2016-03-03 | Vardagspuls


Bilden ovan är en skärmdump från Expressen

Madonna, Demi Moore, Carola, Markoolio och Sonja Aldén. Listan på kändisar – både internationella och svenska – som dejtat sin tränare kan göras lång. Och inom idrottsvärlden har stjärnor som Ludmila Engquist, Ingemar Stenmark, Pernilla Wiberg och Emma Green blivit tillsammans med sina tränare.

Och så kronprinsessan Victoria då. Men hur kommer det sig egentligen att det slutgiltiga valet föll på Daniel – en helt vanlig gymkille från Ockelbo? Enligt Jonas Frykman som är professor i etnologi vid Lunds universitet så kan det bero på att prins Daniel lyckades komma nära inpå kronprinsessans liv på ett annat sätt än vad kungligheter ofta är vana vid.
Kungligheter är än mindre vana vid att folk kommer dem inpå livet. Det kan säkert vara en bidragande orsak till att kronprinsessan fick upp ögonen för sin personlige tränare, säger han till Expressen

Djuriskt på gymmen

Och tänker man efter lite så finns ju faktiskt förutsättningarna där. På gymmet är folk ofta lättklädda och det är helt ok att fjädra upp sig inför varandra exakt på samma sätt som djuren gör. Det här säger idrottspsykologiske rådgivaren Johan Plate till Expressen.
– Du får visa dig på den styva linan och framhäva hur vältränad du är, helt enkelt visa vilket bra exemplar du är av arten människa. Den lejonhanne som har den vackraste och största manen får föra släktet vidare, säger han och poängterar att vi av träningen också ofta får bättre självkänsla och kroppskontroll vilket gör oss mer intressanta.
– Lägg därtill att du har en personlig tränare som bekräftar dig och förstärker den känslan, säger Johan Plate.

Fler singlar tränar på gym

Enligt en undersökning som dejtingsajten Mötesplatsen låtit göra, föredrar eller söker 86 procent av de drygt tusen tillfrågade personerna en aktiv partner.  Det här skriver Hälsa och Fitness. Och dejtingcoachen Jenny Ohlin säger till tidningen att gymmet är en av de vanligaste mötesplatserna för singlar i dag. Drygt 40 procent av alla ensamstående tränar på någon form av träningsanläggning, jämfört med 24 procent av de som lever i en relation, enligt siffror från Statistiska centralbyrån.

Att dejta sin personliga tränare kan även ses som lite ”förbjudet” vilket kan trigga igång intresset än mer. Det menar relationsexperten Katerina Janouch. Men hon vill ändå höja ett varningens tecken för att gymromansen ofta kan vara svår att hålla efter ett tag i ”verkligheten” utanför träningslokalen.
– Känslorna kanske svallar när man har ett gemensamt projekt i att skapa en fin kropp. Men det behövs mer än så för att relationen ska funka utanför gymmet, säger hon till Expressen.

Vet du någon som träffat sin partner på gymmet? Varför tror du att det är så vanligt? Skriv gärna på vår Facebook-sida. 

Det är inte bara kronprinsessa Victoria som fallit för sin personliga tränare. Och det här är anledningen enligt experterna.

Posted by Vardagspuls on Thursday, March 3, 2016

Som en prinsess-saga

  1. Victoria och Daniel träffades 2001 på gymmet då Daniel var Victorias personliga tränare.
  2. De förlovade sig den 24 februari 2009 och gifte sig den 19 juni 2010 i Storkyrkan.
  3. Den 23 februari 2012 föddes Prinsessan Estelle.
  4. Den 2 mars 2016 föddes Prins Oscar.

 Källa kungahuset.se