Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Philip och Oskar Bild: Privat

De har listat Sveriges bästa motionsspår

Finns din favorit med på listan?

När besökte du senast din kommuns motionsspår? Du kanske inte ens vet om det finns något? Philip Persson och Oskar Jensen Sondén är killarna som tagit på sig uppgiften att sprida ordet om Sveriges motionsspår genom att lista de 100 bästa.

Publicerad 2017-06-20 | Senast ändrad 2017-08-11 | Agnes Loman

Allt började med att Philip Persson skulle ut och springa, på väg till motionsspåret gick han förbi ett knökfullt gym. När han senare sprang i det tomma spåret frågade han sig själv ”varför är alla på gymmet istället för här?”. Det var då idén om att samla Sveriges bästa motionsspår föddes och kompisen Oskar Jensen Sondén var inte sen att haka på.
– Jag nappade direkt. Målet för oss har varit att se Sverige, utvecklas som löpare och förmedla glädjen med motionsspår. Det har mynnat ut i den här listan, berättar Oskar. 

290 kommuner på tre månader

Precis som de flesta andra hade Oskar och Philip rätt dålig koll på motionsspår innan de genomförde projektet.
– Motionsspår känns ju lite omodernt, kanske för att många kopplar ihop det med något som var modernt när folkhemmet kom till på 60-talet. Med projektet har vi verkligen bevisat även för oss själva att motionsspåren är värda att uppmärksamma, säger Oskar.
I tre månader åkte killarna runt i Sverige och besökte de bästa motionsspåren i varje kommun. De förde anteckningar på vad som var bra och mindre bra. Sedan följde ytterligare tre månader då de sammanfattade och kokade ner listan i ett poängsystem.
– Det är några olika parametrar som varit viktiga. Bland annat natur, spårskyltning, spårutbud för att nämna några, berättar Oskar. 

Naturen är viktigast

Ett kriterium för att överhuvudtaget hamna på listan är att motionsspåret måste ha en anläggning. Ett ställe där man kan duscha, parkera bilen eller ta en fika. Men det allra viktigaste är naturen.
– Att besöka ett motionsspår är inte bara att träna det är också att få en relation till naturen. Att se årstiderna skifta, det mår man bra av. Det är så lättillgängligt att ta sig dit för att springa, gå eller cykla, säger Oskar.
En annan del av projektet var drömmen och tanken om att ge ut en bok med motionsspåren, en dröm som nu har blivit verklighet.
– Vi hoppas kunna förmedla glädjen med motionsspår till så många som möjligt.

Topp 10 – Sveriges bästa motionsspår

Här presenterar Oskar och Philip topp 10 med sina egna motiveringar.

1. Skutberget, Karlstad

”Helhetsupplevelsen är bättre än bra, alla parametrar som varit viktiga för oss finns där. Fantastisk natur och en fantastisk anläggning.” 

2. Idre Fjäll, Älvdalen

"Kontrasten mellan anläggning, infrastruktur och fjällen är väldigt häftig. Man får verkligen det bästa av flera världar."

3. Bokskogen, Svedala

"En unik naturtyp med bokskogen. Solid helhetsupplevelse med en häftig anläggning och mycket bra spårutbud" (Drivs av Malmö kommun) 

4. Ursvik, Sundbyberg

"En lättillgänglig anläggning med en spännande kontrast. Spåren går under betongbroar som ger en futurustisk känsla samtidigt som man får typisk svensk natur. Där finns också löpspåret Ursvik Extreme, en klassiker i löpsvängen."

5. Rankås, Tibro

"Tallskog när den är som bäst. Gropig och häftig terräng med en anläggning som har mycket fina detaljer och snickarglädje."

6. Skatås, Göteborg
7. Terrängbanan, Strömstad
8. Hemlingby, Gävle
9. Bulltofta, Malmö
10. Bilingen, Skövde