Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Sträck på dig flera gånger om dagen. Bild: Johnér

5 övningar att göra vid skrivbordet

Stillasittande och statiskt arbete framför skärmen leder lätt till onda ryggar och ömma axlar. Men bara några minuters träning varje dag kan göra underverk för din kropp. 

Publicerad 2015-03-18 | Senast ändrad 2015-05-19 | Vardagspuls

De flesta av oss sitter framför datorer större delen av dagarna, och kanske till och med när vi kommer hem. Samtidigt har vi inte tid att gå till gymmet. En ond cirkel som kan vara svår att bryta. Men det finns små övningar som du kan göra även vid skrivbordet:

Lyft på axlarna

Sitt avslappnad med rak rygg. Dra upp båda axlarna mot öronen och släpp sedan ner dem igen och slappna av. Upprepa ett par gånger – får igång blodcirkulationen i axlarna.

Stretch av nacken

Sitt på stolen och placera ena handen under rumpan medan du lutar ditt huvud åt den andra sidan. Pressa inte utan låt bara tyngdkraften jobba. Sitt så på varje sida i ungefär en minut.

Vrid på huvudet

Sitt med rak rygg och räta upp nacken. Vrid sedan huvudet så långt du kan först åt höger och sedan vänster. Ta det försiktigt – det är en lugn rörelse.

Korrigera din hållning

En övning som motverkar den klassiska gamställningen som man lätt får framför en dator. Dra in hakan och för tillbaka huvudet, så att det känns som om någon drar dig uppåt i håret. Denna övning är bra att upprepa flera gånger per dag.

Stretcha rumpan

Sitt med fötterna ihop och ryggen rak. Lägg upp det högra benet över det vänstra så att den yttre fotknölen ligger mot det andra benets lår (strax ovanför knäet). Spänn magen och svanka så mycket som möjligt. Luta överkroppen framåt tills det känns i muskeln, stanna upp i några sekunder, och låt sedan muskeln slappna av lika länge. Bör upprepas två-tre gånger på båda sidorna.

Ta för vana att göra övningarna helst ett par gånger under dagen. Ställ gärna klockan så glömmer du inte bort att ta en paus. Och glöm inte att också resa på dig ett par gånger under dagen. Små korta pauser är det bästa, så gå och prata med en kollega istället för att skicka i väg ett mejl.

Har du stora problem med nacke och axlar som inte går över – bör du kontakta en sjukgymnast för att få hjälp.

Källor: Friskis & Svettis, Kollega