Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Gryningslöparna Bild: Privat

Gryningslöparna peppar varandra – via Snapchat

”Det är lite pinsamt att skippa joggingrundan”

Har du och dina träningskompisar svårt att få till att träna ihop? I dag finns det massor av sätt att ändå hålla kontakten och träna tillsammans. Helena Esbjörnsson har tillsammans med några familjemedlemmar daglig träningspepp – via Snapchat.

Publicerad 2018-01-19 | Agnes Loman

Att bli peppad för att verkligen få träningen gjord kan vara jätteviktigt. Dessutom är det roligare att träna tillsammans. Ibland kan det dock vara svårt att få till om man bor för långt ifrån varandra, har ont om tid eller olika rutiner. Helena Esbjörnsson från Simmelsberga i Skåne har tillsammans med sina två döttrar och deras kusin löst det genom att peppa varandra på distans – via Snapchat.

– Vi bor ett par mil ifrån varandra så vi har en grupp på Snapchat där vi skickar bilder och peppande ord för att uppmuntra varandra till att träna tidigt på morgonen, säger hon.

Att skippa träningen är svårare när man måste uppdatera resten av gruppen, säger Helena.

– Det är lite pinsamt att säga att man skippat träningen. Även om vi så klart alla har perioder när man av olika anledningar inte kan träna. Då kan man peppa varandra ändå. 

Har tryckt upp matchande tröjor

De tränar nödvändigtvis inte samtidigt, utan alla går upp när det passar dom bäst.

– Döttrarnas kusin är uppe först, vid halv fem, hon är småbarnsförälder. Då skriver hon att hon är ute och skickar en bild. Sedan vid halv sex så är jag ute och då gör jag samma sak, berättar Helena Esbjörnsson.

Förutom att peppa varandra till att morgonträna anmäler de sig till lopp ihop och har även tryckt upp matchande tröjor som de tränar i. I julas hade de till och med ett eget lopp, även om de inte sprang tillsammans.

– Vi startade tillsammans via Facetime och sen tävlade man mot sig själv, säger Helena Esbjörnsson. 

"If you snooze you lose" är Gryningslöparnas ledord!

Känner sig piggare och gladare

Att träna på morgonen passar Helena Esbjörnsson och resten av Gryningslöparna perfekt.

– Det är så skönt för då är det gjort. Man behöver inte gå och träna efter jobbet utan man är redan klar, säger hon.

Och visst har träningen gett effekt och det är inte den fysiska förändringen som är viktigast.

– Det handlar mer om huvudet än om kroppen. Jag känner mig piggare och gladare och hanterar stress mycket bättre nu än tidigare, tycker Helena Esbjörnsson.

Helena Esbjörnsson uppmuntrar andra till att testa på att träna tillsammans via sociala medier. Kombinationen mellan att träna på egen hand och ändå få pepp ifrån andra tycker hon är perfekt.

– Dessutom har vi mer mycket mer kontakt med varandra nu– vi hörs ju varje dag och det är jätteroligt!