Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Lennart Söderhall, 88, är den äldsta startande i årets Vasalopp. Bild: Vardagspuls

Han är äldst i Vasaloppet

Lennart Söderhäll startar för 34:e gången

Lennart Söderhall fyller 89 år i höst. På söndag åker han, som äldste startande, sitt 34:e Vasalopp. För Vardagspuls berättar han om målet med årets lopp – och om hur han fortfarande håller sig i form.

Publicerad 2015-03-06 | Vardagspuls

Allt började 1975 då en 49-årig Lennart Söderhall ställde upp i sitt första Vasalopp. Fem år senare registrerade han sin bästa tid hittills: 6 timmar och 39 minuter. Det finns inte stora chanser att Lennart förbättrar sitt rekord i år, men att hans namn kommer att vara med i Vasaloppets historia råder det ingen tvekan om.  

Vad är din hemlighet?
– Jag har egentligen ingen hemlighet.  Jag har bara idrottat i hela mitt liv, sedan jag var 20 år gammal. De senaste åren har jag cyklat mycket och rott varje sommar. Jag äter mycket fisk och pannkakor och lite kött.

Vilket är ditt mål i årets lopp?
– Jag vill klara av det, men jag är lite osäker. Jag tycker inte att jag är i den formen riktigt, men jag ska prova i alla fall.

Vad är dina bästa tips för att leva ett långt och hälsosamt liv?
– Det är bra att hålla igång och att röra på sig. Det är alltid bra att anstränga sig, människokroppen är gjord för det. Sedan måste man ha bra gener och tycka att det är roligt att idrotta.

Världens äldsta kvinna sa häromdagen att man, bland annat, ska vara singel om man vill leva länge. Håller du med henne?
– Nej, det gör jag inte. Jag tror att jag skulle vara friskare och att jag även skulle kunna leva längre om jag var tillsammans med någon.

När du körde ditt första Vasalopp, trodde du att du skulle vara i så här god form vid 88 års ålder?
– Nej, det hade jag inte en tanke på. Jag åkte skidor och jobbade i skogen. När jag var 44 år gammal började jag åka Vasaloppet och innan dess hade jag bara sprungit någon maraton. Mina föräldrar var inte heller några idrottare. 

Vad säger din doktor då?
– Hon tycker att jag är modig. Hon har inga bekymmer med det.

Vem är den bästa längskidåkare du någonsin sett?
– Det har inte funnits någon bättre än Sven-Åke Lundbäck.

Finns det någon likhet mellan dig och honom?
– Nej, det går inte att göra en sådan jämförelse.

Kommer du att åka fler Vasalopp efter årets?
– Vet inte än. Jag ska nog känna efter.