Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi Wahl i gräs med cykel Bild: Privat

”Jag har förberett mig alldeles för lite”

Hillevi Wahls tankar inför triathlon-premiären

Hillevi Wahl fortsätter att vara en riktig hälsoinspiratör. Vårens projekt har varit att genomföra ett triathlon. Vägen dit har varit kantad av artros, yrsel och löparknä, men i dag fredaf står hon på startlinjen! Här berättar hon om känslorna inför loppet.

Publicerad 2017-07-05 | Vardagspuls

Berätta om ditt första triathlon, vad är det för lopp?
– Det är ett litet charmigt kortdistans-triathlon som heter Nora Utmaningen, som går i dag, fredag 7 juli. Nivån på tävlingen är väldigt spridd och många glada motionärer ställer upp på kul. Det är 150 meter simning, 8 kilometer cykling och två kilometer löpning i charmiga staden Nora, strax utanför Örebro. Det var en kompis till mig, Frida, som tipsade om loppet. 

Varför bestämde du dig för att göra ett triathlon?
– Jag satt på min motionscykel hemma och tittade på dokusåpan "Riktiga Karlar" på TV4. Den handlade om fem ohälsosamma män som skulle byta livsstil på fyra månader – och till slut köra ett triathlon. Jag blev så taggad av karlarna att jag bestämde mig för att testa själv. För om de vågade och kunde, så borde jag också kunna.

”Jag kan köra triathlon på mitt eget vis”

Hur har du förberett dig inför loppet?
– Alldeles för lite. Jag har ju fått både artros och löparknä och drabbades av jobbig yrsel tidigare i våras, så jag fick helt lägga av med träningen ett tag. Och fick prestationsstress. Men när jag kom på att jag kunde köra triathlon som en tant, i lugnt och hemtrevligt tempo på en vanlig gammal rostig damcykel – och göra det till en rolig grej, så blev allt roligt och spännande igen. Jag ser det som bra research – kan jag köra ett triathlon på mitt eget vis, så kan alla göra det. Jag är i grunden bara en helt vanlig glad motionär. Herregud, det handlar ju bara om att simma och cykla och springa lite. Vardagsgrejer, egentligen.

”Vem behöver droger när man kan simma?” 

Vilket moment är och har du varit mest nervös för?
– Simningen! Jag lärde mig crawla tidigt i våras och har kört en del i simbassäng. Bara en enda gång på öppet vatten, och jösses, vilken skillnad det är! Man vet ju knappt var man är och det är en massa konstiga ljud nere i vattnet som är rent psykedeliska. Vem behöver droger, liksom, när man kan simma på öppet vatten, haha!

Hur laddar du upp sista dagarna inför loppet?
– Jag försöker tänka lugna tankar. Jag har vaknat helt kallsvettig och tänkt shit, vad har jag gett mig in på! Jag tror inte riktigt att jag har fattat att jag ska köra ett triathlon om i dag. Mitt mål är egentligen bara att inte bli diskad och komma i mål. Det är ju lite att tänka på vid växlingarna – att få på sig rätt kläder och inte hoppa på cykeln innan man får lov och inte glömma hjälmen. Och hitta rätt! Men jag hoppas att snälla människor pekar mig i rätt riktning om jag vimsar till det.

Vi på Vardagspuls önskar Hillevi ett stort lycka till!