Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Houston, Coast 2 Coast have a problem

Måns Möller om kraschen och resan hittills

När Coast 2 Coast lämnade Austin i Texas för att ta sig 27 mil till Houston var olyckan framme. Efter cirka 20 mil körde Måns in i Christer Skogs bakhjul och stöp i asfalten. Christer lyckades hålla balansen, men Måns föll olyckligt.
Trots det har han bestämt sig för att fortsätta resan.

Publicerad 2015-05-04 | marten@vardagspuls.se

Resultatet av kraschen blev ett finger med brott på flera ställen, ett finger ur led, ett misstänkt brutet revben och ordentliga skavsår. Måns har nu båda händerna i bandage – men har bestämt sig för att cykla vidare.
Den planerade vilodagen i Houston blev en rehabdag. Måns tillbringade en stor del av natten på sjukhus och sov halva dagen men bestämde sig sedan för att fortsätta äventyret. Trots skadorna han fick i kraschen som kan ge men för livet.

”Det gör jävligt ont”

– Det gör jävligt ont. Höger lillfinger är av på flera ställen, vad gäller revbenet vet jag inget mera än att det gör ont. Det kostade några tusen dollar på sjukhuset så jag avstod från att röntga, det är svindyrt att söka vård i USA. Bara att röntga skulle kosta 2500 dollar (cirka 21 000 kronor reds. anm) och man kan ändå inte göra något åt ett revben, säger han.

– Jag drog också ett finger på vänster hand ur led. Det känns så pinsamt, för jag klantade mig verkligen, säger Måns som kraschade när han cyklade in i exförbundskaptenen Christers Skogs bakhjul.

– Jag skulle säga att jag låg i 80 kilometer i timmen och fick en framhjulspunktering, men tyvärr, haha. Jag har båda händerna lindade nu. Jag måste få hjälp med att ta på mig byxorna på toaletten. Det är verkligen förnedrande.

”Utmattning är den största faran”

– Vi försöker hela tiden minimera riskerna genom att använda olika system. Men som vi har märkt och visste innan så är mental och fysisk utmattning den största faran för oss., säger Christer Skog. Tappar vi koncentrationen under en bråkdel av en sekund så kan det gå illa.
Och det var precis det som hände Måns.

247 mil av 420 avklarade

C2C4-gänget försöker att hålla koncentrationen uppe genom att med jämna mellanrum ha rörlighetsträning på cyklarna. Dessutom försöker de att ändra sittställning och kadens ganska ofta för att variera vilka muskler som arbetar. Men det går ändå aldrig att gardera sig.
– Vi ska nu efter Måns olycka snäppa upp vårt säkerhetstänk ytterligare. Pierre Schäring och Hampus Schäring från CGM kommer att cykla med oss och vi kommer under turen diskutera hur vi kan minimera riskerna, säger Christer Skog.
Gänget har nu cyklat 247 mil och har bara en dag kvar i Texas innan de kommer in i Louisana där cajunmat, alligatorer, Bourbon Street och besök av familjerna väntar i New Orleans.