Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Hillevi, 50, har snart sprungit 50 lopp i år. Bild: Privat

Grattis, Hillevi, 50 lopp avklarade: ”Jag tror jag kommer stortjuta”

”Att springa är som att vara kär”

Vardagspuls bloggare Hillevi Wahl som fyllt 50 år i somras bestämde sig för att springa även 50 lopp i år. Och i helgen körde hon sitt 50:e lopp när Midnattsloppet i Stockholm gick av stapeln.

Publicerad 2015-08-13 | Senast ändrad 2017-01-18 | Vardagspuls

Hon har inspirerat tusentals till att börja motionera det senaste året. Författaren och Vardagspuls bloggare Hillevi Wahl kom på den galna – eller kanske helt briljanta – idén att springa 50 lopp på ett år. Sagt och gjort. På lördag springer 50-åriga Hillevi sitt 50:e lopp för i år – Midnattsloppet i Stockholm.
– Det känns helt makalöst! Det är nästan så man inte tror att det är sant, att jag fixade alla lopp!

Först och främst – hur kom du på idén?
– Jag är så dålig på kalas, och när jag fyllde 49 tänkte jag "usch, tänk om ingen kommer". Och när jag gick Roslagsleden så insåg jag att jag kan ju gå hur långt som helst, och jag ville fira att min kropp faktiskt håller trots att jag snart är 50. Och då kom jag på att jag ska springa 50 lopp i år. Jag har varit i bland annat Frankrike, Portugal och Riksgränsen. Det kortaste loppet har varit runt 2 kilometer och det längsta runt 4 mil.  Sammanlagt har jag nog sprungit runt 40 mil.
– Det har varit helt magiskt. Det har gått som på räls hela året. Varje gång jag sätter på mig skorna händer det massa roliga grejer. Jag kommer fortsätta, det är nästan så jag är beroende, jag måste ha flera lopp i veckan. Det är som att vara kär när man springer. Man kommer ihåg exakt hur det kändes vid varje gathörn där man sprang förbi när man sen går förbi där senare.

Vad har varit den största utmaningen det här året?
– Vintern, för den är lite knepig. Jag älskar att vara utomhus men på vintern har det känts lite blött. Men man får försöka ändra inställning. Och det är alltid de tre första kilometrarna som känns jobbiga, men sen blir det bra.

Har du klarat dig från skador?
– Ja, jag är förvånad över att det gått så bra att springa, jag har inte fått ont någonstans förutom någon blåsa på en tå. Jag tror det är för att jag inte gått ut så hårt utan mest sprungit  lopp som varit mellan 5 kilometer och en mil. Jag har blivit starkare det här året! Och jag har fått fantastiska rumpmuskler!

Hur har du förberett dig inför loppen?
– Jag har inte förberett mig nästan något. Om man springer många lopp som jag gör så måste inte varje lopp bli helt perfekt utan det avdramatiseras. Jag vet vilka kläder jag trivs att springa i, och jag har min löparväst som är bra att stoppa i grejer i, och jag har mina skor som jag gillar att springa i. 

Vad har du för tips till de som vill komma igång?
– Bestäm dig för en siffra. Exempelvis tio lopp om året, eller att springa två gånger i veckan. Så att det finns ett konkret mål. Och träna med kompisar, det blir både tryggare och trevligare. Gör träningen till rutin.

Hur är känslan inför det sista loppet nu på lördag?
– Det är nästan så man inte tror att det är sant, att jag fixade alla lopp. Helt makalöst!. Det är nästan så man får nypa sig i armen. Jag tror jag kommer stortjuta när jag kommer i mål. Det känns magiskt och roligt, jag är så himla stolt över mig själv. För jag är ingen träningsmänniska. Jag har levt med en självbild i 45 år att jag är en klumpeduns och så visar det sig att jag kan springa i franska Pyrenéerna. Och jag märker hur många som blivit inspirerade, min man som väger över 100 kilo har börjat springa.

Hur kommer du ladda på lördag?
– Jag kommer äta en rejäl frukost men inte så mycket till lunch och middag. Det kommer nog bli mest protein, mycket ägg. Och så mycket vatten såklart.

Vad kommer bli den största utmaningen under Midnattsloppet?
– Att hitta fram till scenen där jag ska prata, ha, ha. Och att det är på natten, jag har aldrig sprungit ett stadslopp mitt i natten. Då kommer jag egentligen vara trött och har gått in i min midnattsdvala.

Och hur ska du fira när du kommer i mål?
– Jag vill nog bara sova, det kommer ju vara mitt i natten. Möjligtvis att vi öppnar den där champagneflaskan.

Vad har du fått för reaktioner på att du ska springa 50 lopp?
– Alltså, alla verkar känna till det här, jättemånga som kommer fram på stan och som följer mig på Instagram. Och det är många som satt upp egna mål och många kompisar som börjar springa lopp. Jättehäftigt. Jag blir så glad för varje människa som kommer igång och som fattar att det inte bara är vältrimmade 26-åringar som springer. Man kan se ut precis som jag och springa 50 lopp.

Här är loppen som Hillevi sprungit i år

Följ Hillevi på Instagram med hashtags #50lopp och #vardagspuls

Läs Hillevis blogg

Det här är Hillevi

Namn: Hillevi Wahl, författare, inspiratör, talare och hälsoguru
Familj: Maken Gunnar, barnen Elliot 11, Movitz 9 och Lykke 5
Ålder: 49 och ett halvt
Bor: Fredhäll, Stockholm 
Gör till vardags: Skriver, tränar och skrattar, enligt mina barn.

Följ Hillevi i sociala medier:
Instagram: instagram.com/hilleviwahl/
Facebook: https://www.facebook.com/hillevi 
Twitter: https://twitter.com/hilleviwahl