Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

 

Vardagspuls reporter Ida Björnstad berättar om sitt hyllade inlägg om den dyra idrotten.

Idas hyllade inlägg efter tolfteplatsen i Tjejvasan

”Förlåt Ida för att vi aldrig gav dig chansen”

Strax efter att hon gick i mål efter Tjejvasan postade Vardagspuls flygande reporter Ida Björnstad ett öppet och personligt inlägg på Instagram. Efter loppet ringde hennes pappa och gratulerade men sa också ”förlåt för att vi aldrig gav dig chansen”. 
Det gav henne inspirationen att själv ge någon en chans. Någon som inte har ekonomiska förutsättningar att satsa. 

Publicerad 2015-03-09 | Vardagspuls

I inlägget på Instagram berättar Ida att hon själv aldrig fick chansen att testa hur långt hon kunde ha gått om familjen bara hade haft råd att satsa på skidåkningen. 

Det är bakgrunden till att Ida skänker bort sin moderna utrustning hon använde i Tjejvasan för att ge en ny ”Ida” möjlighet att förverkliga sin dröm. 
— Jag vill se en 13-14-åring ute i skidspåret med grejerna jag gett henne. Det hade varit värt allt, säger hon i en intervju till Aftonbladet

Utrustningen är enligt Ida Björnstad värd omkring 13-14 000 kronor och hon vill gärna lyfta frågan om att kostnaderna för ungdomar att satsa på idrott ökar allt mer.
Vilka talanger är det som inte får möjlighet att se hur långt de kunde ha gått? 

En ny Ida

Ida Björnstad uppmanar nu unga tjejer att höra av sig. Hon kommer själv att välja ut mottagaren av utrustningen bland de som skickar in en motivering till varför just hon ska satsa vidare i Idas pjäxor. 
Vägen är inte utstakad men möjligheten att ha utrustningen som krävs finns där för den som vill ta chansen. 

Så gör du för att få utrustningen: 
Behöver du utrustningen eller vet du någon som gör det? 
Maila din beskrivning och motivering till: 
bjornstad007@gmail.com 

Idas brev:

Okej.... När jag gick i mål på tjejvasan och slutade på en 12.e plats över alla tusentals motionärer så ringde min pappa och sa. "Förlåt Ida för att vi aldrig gav dig chansen." Anledningen till att jag aldrig fick chansen var för att vi inte hade råd! Där har ni en bitter sanning som varit verklighet för mig och många andra. Det är SVIN-dyrt att idrotta och det är långt ifrån en självklarhet för alla. Jag hade förmånen att få åka med riktigt bra utrustning under årets Vasa och jag kan inte låta bli att fundera på hur det hade varit om jag haft de förutsättningarna för 15 år sen. Så. Därför har jag nu bestämt mig för att skänka bort prylarna till någon som förtjänar att satsa vidare men inte har råd. Skidor, stavar, pjäxor, fartdräkt, överdragskläder och mössa till ett värde av 14000 kr. Frågan är bara vem? Vet ni om det finns någon "Ida" där ute? Å till sist. Jag och mina syskon har haft en helt magisk uppväxt, trots lite pengar...
Maila din beskrivning och motivering till: bjornstad007@gmail.com