Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Julia Hawkins började träna när hon var 100 år Bild: usatf/twitter

Julia, 101, slog världsrekord på 100 meter

Kallas för "Orkanen"

Det är aldrig försent att börja träna. I alla fall inte om du frågar Julia Hawkins, 101, som kom igång med löpningen när hon var 100 år.

Publicerad 2017-11-28 | Vardagspuls

Du vet den där känslan av att vara sugen på en ny utmaning. Den känslan fick Julia Hawkins från Baton Rouge, Louisiana, när hon bestämde sig för att börja tävla i löpning, skriver Hälsoliv.

Till tidningen Runners World säger Julia Hawkins att hon alltid tyckt om att tävla och att hon dessutom vet om att hon kan springa eftersom hon springer till telefonen när det ringer i den.

Sagt och gjort. Julia Hawkins tog sin an utmaningen och har sedan 2016 lyckats imponera – minst sagt.

När hon deltog i National Senior Olympics Games i Birmingham, Alabama, satte hon världsrekord i sin ådersgrupp när hon sprang 100 meter på 39,62 sekunder.

Springer en kort sträcka varje dag

Att hon kallas för ”Orkanen” är dock inte ett smeknamn hon är särskilt förtjust i.

– Jag gillar att orkaner är snabba och att jag är snabb, men orkaner gör skada och jag vill inte göra skada, säger Julia Hawkins till Runners World.

Julia springer en kort sträcka varje dag och lockas inte av hård löpträning. Hon vill inte slösa för många 100 meter sprinter eftersom hon bara har ett visst antal kvar av dem i sig säger hon till Runners World.

Så nästa gång den där känslan av tvivel inför att träna infinner sig. Tänk då på Julia Hawkins från Baton Rouge som visat att det går att börja träna vid 100-årsålder.