Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Liselott Silwer som startat sajten Triathlontjejer.se ska hjälpa Hillevi Wahl att klara ett triathlon 2017. Bild: Lisa Silwer, privat.

”Klart du ska köra ett triathlon, Hillevi!”

Vardagspuls hälsoinspiratör frågar sig om år 2017 är året då hon ska köra ett triathlon. Här förklarar Liselott Silwer allt Hillevi ska tänka på inför den stora utmaningen som hon kommer att ta sig an.

Publicerad 2016-11-01 | Senast ändrad 2017-01-24 | Hillevi Wahl

Liselott Silwer är den härliga kvinnan bakom sajten Triathlontjejer.se. När jag sprang mina #50 lopp kom hon regelbundet med glada tillrop. Och med lika jämna mellanrum frågade hon när jag tänkte köra mitt första triathlon. Nu när jag faktiskt har blivit riktigt taggad efter att ha sett äventyret för Riktiga Karlar på TV4 så var det Liselott som jag vågade ställa de viktiga frågorna till.

Liselott, om jag nu skulle bestämma mig för att 2017 är året då jag kör ett triathlon, Olympisk distans, hur ska jag då planera mitt träningsår?

– Hillevi, jätteskoj att du vill testa triathlon! Med din grundträning kommer du att greja det lätt. Jag simmar och springer mest på vintern och sedan blir det spinning ibland.

– Viktigaste komponenten i triathlonträning är brickpass – cykla och springa.De kör man senare när säsongen närmar sig!

Vad är brickpass, kan du förklara?

– Brickpass betyder att du cyklar först och sedan springer direkt efter. Passen behöver inte vara så långa i början. Men just den växlingen är den stora utmaningen i triathlonlopp. Det är olika muskler som används vid cykling och löpning. Det blir lite stolpigt innan man vant sig.

Är det alltid samma ordning man gör det, simma-cykla-springa?

– Ja, det är det. Och alla gör det utifrån sina egna förutsättningar. Tiden är inte det viktiga, det är själva prestationen som är det.

Simningen är väl det jag är mest orolig för. Hur gör jag det optimalt?

– Simning är faktiskt det som de flesta motionärer fasar för, men med rätt förberedelser så går det bra för alla. Antingen kör du med bröstsim. Det gjorde jag själv de två första säsongerna. Eller också får du gå en crawlkurs ¬– vilket är väldigt kul. Jag vet ju att du gillar att testa på nya saker.

– Det finns en crawlmetod, Total Immersion som skiljer sig från det klassiska crawlet och är lättare att lära sig. Jag har skrivit lite på hemsidan Triathlontjejer.se om det.

Vilka tävlingar ska jag sikta på?

– Det finns många fina lopp, både i Sverige och utomlands. Stockholm Triathlon är ett roligt lopp mitt i stan men kan också upplevas som rörigt när det är mycket folk i rörelse på banan. En snabbcheck av årets tävlingar (de flesta ligger på ungefär samma datum år från år) visar att om du vill köra ett lopp i augusti i Sverige så finns det flera att välja på, till exempel Malmö, Mora, Västervik utöver Stockholm.

– Alla svenska lopp hittar du på triathlonförbundets hemsida under tävlingskalender.

– På trimapper.com och triathlon.org hittar du race i andra länder.

Och ungefär där fastnade jag i den svenska racekalendern och funderade på Uppsala eller Malmö eller Stockholm eller…