Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Nu ingår ridning i friskvårdsbidraget 2018 Bild: Mostphotos

Kom ihåg att utnyttja friskvårdsbidraget

PT-Leila om aktiviteterna du kan göra – och inte göra

Nytt år och nya valmöjligheter! Vardagspuls träningsexpert Leila Söderholm listar vad du kan, och inte kan använda, ditt friskvårdsbidrag till. Nytt för i år är att även lite dyrare sporter som ridning och golf omfattas av bidraget.

Publicerad 2017-11-20 | Leila Söderholm

I vårt land så finns det något som kallas friskvårdsbidrag och det är lätt att tro att vi har laglig rätt att få tillgång till det. I själva verket är det en möjlighet för arbetsgivaren att erbjuda sina anställda viss motion och friskvård skattefritt. Valet är dock alltid arbetsgivarens. Jag arbetar ihop med ett kunnigt team där vi jobbar mycket mot företag och coachar personal till bättre hälsa. Då stöter vi ofta på hur få det är som faktiskt utnyttjar i många fall ett generöst friskvårdsbidrag.

Enligt en ny undersökning som Viktväktarna beställt av Sifo så väljer så många som 37 procent av de som får friskvårdsbidrag att inte utnyttja det.

Anledningar till outnyttjat bidrag är följande:

 • Saknar motivation 31 procent
 • Vet inte vad jag ska använda det till 21 procent
 • Hinner inte 20 procent
 • Annat 31 procent
 • Vet ej 8 procent

Det här kan du göra med ditt friskvårdsbidrag

En anledning kan vara det lite snåriga regelverket, vissa aktiviteter är okej för att få bidraget, andra inte. Det finns inga bestämda belopp för arbetsgivaren utan det är ganska fritt fram förutom att det ska vara av ”mindre värde”. Ett årskort på ett lokalt gym räknas som mindre värde men det är alltså upp till arbetsgivaren att bestämma summan.

Om beloppet blir för stort så kan det beskattas som lön och viktigt är att förmånen måste erbjudas alla anställda. Vad som är tillåtet att använda friskvårdsbidraget känns inte helt solklart. När reglerna om skattefri motion fanns såg utbudet helt annorlunda ut och de flesta regler finns kvar från starten.

Nedan följer ett urval med aktiviteter som får dras av och liknande träningsformer som inte får dras av, här ser man tydligt att reglerna inte är helt enkla att tyda.

Okej

 • Längdåkning
 • Minigolf
 • Floating
 • Klättring på vägg inomhus
 • Bågskytte
 • Simning
 • Massage
 • Kinesologi
 • Cykling
 • Ridning (Gäller för lektioner på ridskola)
 • Golf
 • Utförsåkning
 • Dykning

Inte okej

 • Spa
 • Bergsklättring utomhus
 • Dart
 • Sjukgymnastik
 • Naprapati

Vill du veta mer gå in på www.skatteverket.se

En källa till motion och välmående

Använd ditt friskvårdsbidrag om du har ett. Det är ett suveränt sätt att få motion och bra av. Det går att ladda hem appar som du får dra av och vissa webbkurser som går att använda i mobilen kan också gå bra. Vissa kost, motions- och livsstilskurser går att ta på friskvårdsbidraget. Massage går också bra att dra av. Kolla med din arbetsgivare, de brukar veta var gränsen går. Se friskvårdsbidraget som en kick att komma igång med rörelse.

Friskvårdsbidrag nu även för dyrare sporter

Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen står det nu klart att också dyrare sporter som exempelvis golf och ridning ska omfattas av friskvårdsbidraget, så har inte tidigare varit fallet, skriver Skatteverket i ett pressmeddelande från januari 2018.

Tidigare har exempelvis ridning och golf inte ingått i friskvårdsbidraget då det inte klassats som en enklare motionsform. Men nu blir det alltså ändring på det.

Lycka till! Kram Leila

Källor: Skatteverket & Viktväktarna

Enkät
Utnyttjar du ditt friskvårdsbidrag?
0%
0%
0%