Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Oscar Jöback exempelövningar Bild: Johan Rosén

Ladda inför långloppet med PT:n Oscar Jöback

Träningsschema

Dags för Tjejmilen, Stockholm marathon eller Lidingöloppet? För att maxa chanserna till ett bra lopp finns det mycket du kan göra genom förberedelser. Gör uppe ett veckoschema, ladda upp både fysiskt och mentalt. Och framförallt – ta inte ut dig veckan före loppet. Då gäller det att vila!
Här guidar personliga tränaren Oscar Jöback dig genom förberedelserna inför långdistansen!

Publicerad 2015-02-23 | Senast ändrad 2017-01-16 | Oscar Jöback

KLIPP: Christer Skogs tips inför tjejvasan

Veckoschemat:

Måndag


Tisdag

Pass 2: Distansträning som ska vara långt och lugnt. 1,5 timme - 2 timmar (Skidor, Rullskidor, Stavgång, löpning)


Onsdag

Vila.


Torsdag


Fredag

Pass 4: Intervallpass.

Backe: Hitta en lång backe, ganska brant. Spring upp allt vad du har och lugnt nedför backen. Detta kan du göra 10-15 gånger. Inled med lätt jogg som uppvärmning innan du kör backintervallerna.

Sträcka/ slinga: Ha en slinga på 8 km - 1 mil som du ska ta dig runt på. Börja med 10-15 minuter lugnt tempo som uppvärmning. Starta sen igång med intervallerna. Tex 60/60 x10. Detta betyder att man maxar sin fart/springer så fort man kan i 60 sekunder, sedan är det 60 sekunder aktiv vila. Du kan välja att fortsätta springa framåt, men med väldigt lågt joggtempo. Då är fokuset att komma ner i puls. Sen kör man 60 sekunder max igen osv. Man gör 10 gånger 60/60. När man är klar med intervallerna så tar man sista biten hem i ett lugnt skönt tempo.

Lördag:

Vila


Söndag:

Stretch. Nedan följer exempel på stora och viktiga muskelgrupper att stretcha.

Höftböjaren

 

Rumpan

 

Hamstrings/Baksida lår
 Framsida lår
 Nacken

 

 

Bröstmusklerna:
Använd dig av en dörr för att kunna sträcka ut maximalt.
 
Triceps/baksida överarm

 

Sista veckan innan Vasaloppet så är det återhämtning som gäller. Gör ingen träning som skapar träningsvärk. Håll igång träningen med promenader eller att sitta på en cykel och trampa lugnt. 

Denna vecka ägnar du kanske mer tid åt den mentala träningen. Ta fram bilder när du befinner sig på spåret och lägg in positiv energi när du åker i din fantasi. Det här kommer att stärka din vilja att ta dig igenom och klara av när det känns som jobbigast ute på spåret.
MER: