Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Leila gör brandmanstestet Bild: Leila Söderholm

Leila gör det stenhårda brandmanstestet

"Jag svettades floder och hade svårt att prata"

Under många år har jag hört talas om brandmanstestet. Jag har alltid varit väldigt nyfiken att få testa hur det känns och vilka krav som ställs på en brandman. Förutom god syreupptagningsförmåga, alltså kondition, så måste styrkan finnas för att kunna ta sig uppför trappor, stegar och forcera hinder bärandes på tung utrustning.

Publicerad 2017-01-30 | Leila Söderholm

En gång om året måste brandmännen testa sin kondition och styrka för att få rökdyka. Det skiljer sig från station till station vad som testas hos brandmännen. Vissa stationer testar olika styrkeövningar och uthållighetsträning men alla måste enligt lag göra rullbandstestet.

Hur går testet till? 

Testet utförs på ett rullband (löpband) med 8 graders lutning i 5,6 km/h under 6 minuter + 2 minuter uppvärmning. För att bli godkänd ska man klara 8 minuter. I full mundering på brandmansspråk ”larmställ” dvs hängselbyxor (värmetåliga tjocka), skor, jacka och hjälm. På ryggen sitter Röktuberna ”luftpaketet” en 18 kilos stor tung ryggsäck med ett bälte som dras åt i midjan. 

Utrustningen väger 24 kilo

Jag kände mig smått klaustrofobisk och varm redan innan det var dags att kliva upp på bandet. Det som kändes som en enkel match från början, blev plötsligt väldigt skrämmande. Totalt ska utrustningen väga 24 kilo för att testet ska anses lyckat. Det är otroligt mycket att bära omkring på, men för jag kände mig mest skrämd över värmen. Jag kommer att kokas i de här kläderna och i hjälmen som dessutom åker ner över ögonen hela tiden. 

Jag svettas floder!

Nu var det dags att starta testet, hela utrustningen gjorde att det kändes som om jag skulle ramla baklänges så jag fick spänna magen ordentligt och räta upp ryggen. Uppvärmningen går igång och det känns bra. Men så börjar lutningen att öka och då känner jag att det här kommer att bli tungt.
När uppvärmningen är slut så står bandet i 8 graders lutning och jag svettas floder och har svårt att prata. Vaderna bränner rejält och jag känner hur jag nästan åker av bandet. Att hålla kroppen upprätt med all utrustning krävde sitt till också. Pulsen är skyhög och det är riktigt tungt att hålla mig kvar på bandet. Vilken lättnad när testet är över och med facit i hand så är det enormt mycket jobbigare än jag någonsin kunnat gissa. 

Mer backträning i min träning

Jag kommer definitivt att lägga in mer backträning i min egen träning framöver. För er som inte kan eller vill springa så är gång på löpband med 8-10 graders lutning suveränt bra träning. På stationen i Knivsta där jag testades fick jag förutom rullbandstestet göra uppkliv på en låda med 15 kg i varje hand under 5 minuter. Uppkliven skulle symbolisera vikten av slangkorgarna. Det här var faktiskt lättare för mig än vad rullbandet var.  

Gör ditt eget brandmanstest

Vill du göra ditt eget brandmanstest? Eller bara få till bra träning som inte kräver att du springer. Nästa vecka ger jag dig tips på hur du kan variera din träning på löpband men utan att springa och hur du kan göra en variant på brandmanstestet på ditt gym.

Kram Leila