Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Linus Hemström från Valbo Bild: Privat

Linus satt i jägarvila i nästan 3 timmar

"Jag är en vinnarskalle"

Hur länge kan du sitta i jägarvila? Det är ganska få som klarar av att sitta så länge som 13-åriga Linus Hemström från Valbo. I två timmar och 55 minuter satt han med benen i 90-grader mot en vägg. Hur imponerande är inte det?

Publicerad 2017-08-24 | Agnes Loman

Innan du börjar läsa den här texten, sätt dig i jägarvila och se om du kan hålla ut under hela läsningen. Det är jobbigare än man tror och när vi på redaktionen provade blev rekordet 3 minuter. Om du klarar så länge så är du bara två timmar och 52 minuter ifrån hur länge Linus Hemström satt i jägarvila häromveckan. Efter att ha läst om Linus i Gefle Dagblad var vi tvungna att ta ett snack med honom för att få lite tips på hur vi ska närma oss hans rekord.

Linus, varför satt du så länge i jägarvila? 

– Jag ville ta klubbrekordet! Det var inte på mer än 20 minuter så det hade jag ju slagit ganska fort. Jag ville fortsatta och kände mig väldigt stark så jag bara fortsatte. Jag ville se hur länge jag orkade. 

Det måste varit jobbigt, vad tänkte du på under tiden? 

– Jag tänkte bara på att fortsätta. Det var tränare där och dom hejade på mig. Jag tänkte att jag ville ge upp när det hade gått 20 minuter men alla peppade på mig och sa att jag kunde sitta längre och det kunde jag ju. Jag kommer nog inte försöka ta mitt rekord än på ett tag.

Hur tror du att det kom sig att du klarade sitta i jägarvila så länge? 

– Jag har tränat mycket under sommaren med hockeylaget och fått lite extra styrka i benen. Jag är också verkligen en vinnarskalle och vill helst vinna.  

Vad säger alla kompisarna om det här? 

– Många kompisar frågar hur jag kunde sitta så länge… men jag har inte tänkt så mycket på det.

Vi på Vardagspuls är verkligen imponerande av Linus Hemström! Hur gick det för dig? Klarade du att sitta i jägarvila medan du läste? Oavsett vilket så utmanar vi dig att klara fem minuter i jägarvila på 30 dagar. Med PT-Leilas schema kan du inte misslyckas!