Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Jo det ÄR roligt att springa

10 tips för dig som vill ha roligt på löprundan

Att det är tråkigt att springa är förmodligen en av de vanligaste ursäkterna som finns. Men löpning går att variera mer än kanske någon annan träningsform.
Det enda som gör löpning tråkigt är din inställning, men vi ska hjälpa dig – och listar här 10 tips på hur du gör löpningen till det roligaste på hela dagen.

Publicerad 2015-03-27 | Senast ändrad 2016-07-18 | Vardagspuls

Du kan lyssna på din favoritmusik

Plugga in hörlurarna och sätt på dina favoritlåtar utan att bli bedömd eller att någon byter spellista. Att lyssna på musik under löpningen gör dessutom att många presterar bättre än tidigare.

Sätt enkla mål och kryssa av dem

Att nå sina mål är både tillfredsställande och roligt. Sätt enkla mål till en början som du vet att du kan nå, men ändå efter en viss ansträngning, och öka successivt.

Du får inte – du SKA shoppa nya kläder

Skippa dina gamla träningskläder som en gång passade och köp nytt. Det är du värd. Det är roligt att se snygg ut.

Spring ett lopp

Dels är det bra att ha något stt sikta mot, det är dessutom roligt att springa med andra och om du ställer upp i exempelvis Midnattsloppet eller Tjejmilen är det massor med folk utefter banan som hejar fram dig.

En chans att visa vem du är – och bli hyllad 

Skaffa något som tydligt visar vem du är, så kommer folk längs med banan att heja på just dig eftersom du sticker ut lite lagom i mängden.

Spring i grupp 

Att göra saker tillsammans är roligare. Även springa. Det har på senare tid vuxit fram en rad olika klubbar och kurser där man springer i grupp. Det blir ofta både peppande och kan leda till en rad nya bekantskaper.

Ladda ner appar och visa upp dig 

Det är ingen slump att ditt flöde i sociala kanaler kryllar av rapporter från folk som varit ute och promenerat, sprungit, cyklat eller ätit en god middag. Det får man nämligen göra efter en promenad, cykeltur eller löprunda. Löpningen blir roligare med en app som blir en digital mobil träningskompis. Våga dessutom dela med dig i sociala kanaler så kommer du snart att få hejarop och pepp från dina kompisar.

Sko dig 

Nu är det dags att köpa ett par nya skor till dig själv. Det ger lite extra spring i benen bara av att titta ner på dina rena, fina och studsiga skor.

Fri lek och fart 

En del kallar det för intervaller, det är bra, men löparlingo för nördar är inte kul. Det blir roligare om du tänker att du leker med tempoväxlingar och att du experimenterar med att springa lite olika fort.

Dra till skogs 

Byt miljö och underlag och stick ut i närmaste skog, en park eller någon annanstans där du normalt inte springer. Kan du gå där kan du springa, och att springa i skogen ger massor av intryck och ännu mer varierad träning.