Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

New York marathon Bild: Richard Drew/AP Photo/TT

Drömmer du om ett marathon utomlands?

Här är guiden till de roligaste loppen

Varför inte kombinera drömmen om att springa maraton med ett riktigt drömresemål? I storstan, på höga bergstoppar eller under midnattssolen – allt är möjligt!

Publicerad 2015-03-18 | Senast ändrad 2015-03-24 | Vardagspuls

Ett sätt att öka träningsmotivationen till ett maraton är att välja ett lopp på en spännande plats – och få en garanterad upplevelse utöver det vanliga.

Det finns i dag många arrangörer som anordnar marathon-resor runt om i världen, där anmälan i regel ingår i paketet. Men det går så klart att boka resan själv och att anmäla sig via loppens hemsidor. Men se till att vara ute i god tid, precis som de stora svenska loppen så blir det snabbt fullbokat. Många arrangörer har också ett lägre pris för den som anmäler sig tidigt. 

Här kommer några av våra favoriter:

New York City Marathon (november)

New York är inte bara skyskrapor och shopping, utan här går också ett av världens största martonlopp. Du springer från Staten Island genom Brooklyn, Queens, Bronx och Manhattan. Och det är en riktig folkfest, uppskattningsvis 2 miljoner brukar vara ute på gatorna och titta på. 

Berlin Marathon (september)

Europas största maraton. En snabb bana längs breda gator, rekommenderas för den som siktar på personligt rekord. Mycket sightseeing längs vägen då man passerar flera av Berlins sevärdheter, som exempelvis Potzdammer Platz, Kurfürstendam med mera. Start och mål sker vid Brandenburger Tor. 

London Marathon (april)

Också ett av de stora maratonloppen med löpare på alla nivåer. Fantastisk sträcka genom London, där man bland annat passerar Big Ben, Tower of London, Piccadilly Circus och Buckingham Palace. 

Paris Marathon (april)

Paris om våren – kan det bli bättre? Många av de klassiska Paris-silhuetterna passeras längs vägen – Triumfbågen, Champs Elysses, Eiffeltornet, Notre Dame och Bastiljen.

Great Wall Marathon (maj)

Räknas som ett av världens tuffaste marathonlopp. Sju kilometer av sträckan går uppe på kinesiska muren med totalt 5164 trappsteg. Loppet startar nerför, men på hemvägen är det uppför som gäller.

Medoc Marathon (september)

Ett marathon som verkligen förenar nytta med nöje i vindistriktet Medoc i Frankrike. Längs vägen passeras ett 20-tal olika vinslott, med vätskekontroller med mat, ost och smakprover av olika viner (för den som vill, vatten finns också).

Swiss Alpine Marathon (juli)

I Davos i östra Schweiz anordnas ett av världens största bergsmarathon. Alperna kanske förknippas mest med vintersporter, men även sommaren bjuder på ett storslaget och vackert, högalpint landskap. En naturupplevelse utöver det vanliga.

Eller vad sägs om ismarathon i Antarktis? Rock’n’roll-marathon i San Diego där 26 st olika konserter ordnas längs banan, eller marathon i midnattssolen i Tromsö?

Här hittar du Marathonsällskapets lista över maraton runt om i världen.