Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

glad träning Bild: Skeeze

Så ska du äta efter löpningen

Rätt mat och vila bygger upp din kropp igen

Träning är på sätt och vis nedbrytande för kroppen.
Med vila och mat bygger du upp den igen – lite starkare och lite uthålligare.
Därför ska du äta ett mindre återhämtningsmål direkt efter träningen.

Publicerad 2015-03-25 | Senast ändrad 2016-06-02 | Vardagspuls

Näringen och vätskan hjälper till att reparera och bygga upp musklerna. Återhämtning handlar också om att varva ner mentalt. Stretcha och njut av att kroppen har varit aktiv och nu får vila upp sig.

Energi snabbt ut till cellerna

Om du inte tränar så hårt eller bara för att gå ner i vikt, är själva återhämtningsmålet inte lika viktigt. Men generellt är tiden efter träning ett bra tillfälle att äta. Då går energin snabbt ut i cellerna där den ger ny kraft. Och är det någon gång som det är okej med lite snabba kolhydrater så är det just efter träning.

Så här säger Linda Bakkman, näringsfysiolog på SOK:
– Efter träningen är det viktigt att snabbt få i sig energi. Det är då du bestämmer hur du svarar på träningen. Musklerna är mottagliga för ny energi och då kan de snabba kolhydraterna och proteinet ge dem det.

Litet snabba kolhydrater och protein är inte fel, helt enkelt. Så se till att fylla på efter loppet.

MER:

Så ska du äta före och efter träningen

Bra mellanmål direkt efter träningen

Mellanmålsmuffins med banan och kokos
Ugnspannkaka med päron och ingefära
Smoothie med blåbärskvarg
Snabb avocadomousse med mango

Läs mer: På arla.se berättar hälsocoachen Anna Malvina Svennung mer om mat och träning. Du kan också skicka in dina egna frågor till henne.