Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

simma bada dyka triathlon Bild: Johnér Bildbyrå

Så tränar du för Triathlon

Steg för steg – så blir du redo

Triathlon är tävlingen som utmanar dig till max.
Cykling, löpning och simning – på raken.
Så här förbereder du dig bäst.

Publicerad 2015-04-13 | Vardagspuls

Maj till och med september är triathlon-säsongen igång i Sverige. Och det finns ett gigantiskt antal olika lopp att välja på över hela landet – till och med triathlon med hund. Många väljer dessutom att kombinera triathlon med en resa till värmen, då det finns lopp i länder som Spanien och Malaysia. För nybörjaren finns ett stort antal lopp som riktar sig till motionärer, där du hamnar på rätt nivå.

En bra början för att förbereda dig är att lösa ett träningskort till ett gym där det finns simhall, så att du kan träna alla tre grenar. Viktigast att fokusera på: uthålligheten. Här är tips utformade för nybörjaren:

Simning: Ska du simma 400 meter i öppet vatten bör du sikta på att kunna simma 800 meter i bassäng. Bygg upp mot den distansen varje vecka. Börja med 8x50 meter, sedan 4x100, 2x200, 3x200, 2x400 osv. Sikta på att simma två gånger i veckan.
Utrustning: Badbyxor/baddräkt och simglasögon.

Cykling: Börja med en halvtimme två gånger i veckan som utökas till en dryg timme åt gången närmare ditt lopp. När du känner att du har fått upp flåset kan du köra lite hårdare på ett av passen som då också ska vara kortare. För en nybörjare är 3–4 pass i veckan en lämplig belastning.
Utrustning: Cykel, hjälm, gärna cykelbyxor.

Löpning: Varva löpning med gång i början, sedan sänker du långsamt andelen gång. Träna så till dess att du kan jogga 30 minuter i ett sträck obehindrat. Satsa på att springa tre gånger i veckan.
Utrustning: Gärna kläder utformade för löpning, men viktigast är skorna, prova ut dem med hjälp av en expert i butiken.

För att undvika överträning och skador är det viktigt att du planerar din träning och att du lyssnar på din kropp. Ett bra redskap är att föra en träningsdagbok.

Här hittar du sommarens alla Triathlon – både i Sverige och utomlands. 

Källa: Jonas Coltings tips på Colting.se.