Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

PT-Leila: 10 riktigt bra anledningar att ta cykeln till jobbet Bild: Leila Söderholm

PT-Leila: 10 riktigt bra anledningar att ta cykeln till jobbet

Har du ingen dusch på jobbet? Orkar du inte ta ut dig fysiskt på morgonen? Även om du tar det lugnt på cykeln får du massor av härliga hälsofördelar, skriver Vardagspuls träningsexpert Leila "PT-Leila" Söderholm.

Publicerad 2017-09-11 | Leila Söderholm

Att träning kan förlänga livet det vet de flesta idag, men trots det kan det vara svårt att få tiden att räcka till. Vilket gör att det prioriteras bort på grund av tidsbrist. Då kan cykelpendling vara lösningen, ta cykeln till jobbet. Det behöver inte ske varje dag, är det långt till jobbet så kanske det går att cykla enkel väg och ta bussen hem. Dagen därpå startar med bussen till jobbet och cykling hem.

Personer som tar cykeln till jobbet förbättrar sin hälsa oerhört. Det visar en studie som publicerats i British Medical Journal. 250 000 personer följdes under fem års tid. Forskarna upptäckte att de som cyklar till arbetet minskar risken att dö i förtid med 41 procent. Cykling förebygger hjärt-och kärl sjukdomar som är en av de största dödsorsakerna hos både män och kvinnor. Risken att drabbas minskade med hela 46 procent.

Ingen dusch? Fincykla!

Många företag överväger att jobba med personalcyklar för att få personalen att använda cykel istället för bil. Som löneförmån får personalen en cykel! Vissa företag har cyklar att låna ut till de anställda så att de väljer att cykla istället för att ta bilen. Det finns många hälsofördelar med att välja cykel framför bil eller andra sittande färdmedel. Finns det inga duschmöjligheter på arbetet? ”Fincykla” då istället, det ger också fantastiska hälsofördelar.

 1. Frisk luft är bara en av parametrarna, det finns inget friskare och skönare än att komma in efter en cykeltur.
 2. Cykling gör dig glad. Många människor upplever barndomskänslor när de cyklar, vilket gör dig enormt positiv och glädjefylld.
 3. Perfekt motion, som vardagsmotion, ”fincykla” i ett behagligt tempo.
 4. Perfekt motion för pulshöjare och styrka. Du kan cykla i intervaller där du ökar tempot i 30 sekunder och cyklar supersnabbt för att sakta ner i 1 minut.
 5. Ingen parkering, inga avgifter, inga avgaser eller elektricitet går åt. Bara du och din cykel.
 6. Du ökar din förbränning.
 7. Hjärnan lugnar ner sig och stressen sjunker.
 8. Du behöver inte stressa iväg och träna utan det blir gjort på samma tid som det tar att resa till jobbet.
 9. Cykling förebygger hjärt-och kärl sjukdomar.
 10. Cykling förebygger cancer.

Självklart är motion i alla former nyttigt och ger samma effekt som cykling. Att cykelpendla kan vara just lösningen att få in motion i vardagen på ett bra sätt utan att behöva lägga en massa extra tid.