Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

PT-Leila: SÅ masserar du dina triggerpunkter Bild: Moa Alexandersson

PT-Leila: Så masserar du själv dina triggerpunkter

Slipp smärta och stelhet – med hjälp av en vanlig tennisboll

Har du ont och är stel i musklerna? Då kan det hjälpa att massera dina triggerpunkter. Vardagspuls träningsexpert Leila Söderholm lär dig allt du behöver veta för att sätta igång.

Publicerad 2017-08-03 | Senast ändrad 2018-03-22 | Leila Söderholm

Triggerpunkter ställer kan ställa till med smärta både där den sitter men också i andra muskler.

De är svåra att massera och att komma åt själv. Faktum är att genom att massera triggerpunkterna så mjukas de upp och cirkulationen ökar i området. Passa på om du fortfarande är ledig och massera dig varje dag så att du kommer tillbaka till arbetet utan spända och hårda muskler.

Vad är då triggerpunkter? I en muskel finns muskelfibrer och i dem finns små blodkärl. När en muskel arbetar oavbrutet och inte vilar eller tappar förmågan att slappna av. Då kan vissa områden helt tappa cirkulation och skapa en triggerpunkt som kan stråla ut smärta i andra muskler eller som upplevs som en stenhård liten kula i muskeln. Muskeln tappar enkel förmågan att slappna av.

Känn igenom dina muskler

De flesta vet var triggerpunkterna sitter eftersom naturen gör att vi vill massera dem. Känn igenom dina muskler och känn efter om det finns en punkt som ömmar, det kan då vara en triggerpunkt.

Med en vanlig tennisboll så går det alldeles utmärkt att massera triggerpunkter. Jag gillar att stå utomhus och massera ryggen på sommaren. Det går självklart alldeles utmärkt att göra det inomhus också.

Luta dig mot en vägg och placera bollen mellan dig rygg och väggen. Massera genom att förflytta dig i sidled eller upp och ner. När du hittar en punkt så lägg extra tryck där i cirka 40 sekunder och massera sen över punkten hårt 20 gånger.

 

Om din boll åker iväg så lägg den i en lång strumpa som då håller för att få bollen att ligga kvar.

Vill du jobba med triggerpunkter i benen eller rumpan så ligger du ner och gör på samma sätt.

Kram /Leila