Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Genom att optimera din träning kan du uppnå bättre träningsresultat Bild: Moa Alexandersson

PT-Leilas 4 olika sätt att effektivisera träningen

”Känslan efter ett snabbt kort pass är helt magisk”

Känner du att din träning inte ger de resultat du förväntat dig? Då kan det kanske bero på att du behöver optimera den något. Här tipsar Vardagspuls träningsexpert Leila Söderholm om saker du kan göra för att förbättra både styrka och kondition.

Publicerad 2017-12-05 | Leila Söderholm

1. Optimera uppvärmningen

En vanlig uppvärmning brukar vara omkring 10 minuter på en konditionsmaskin av något slag. Att värma upp på det sättet är bra i sig eftersom kroppen blir varm, men ofta har den typen av uppvärmning väldigt lite att göra med de övningar som själva träningspasset innehåller. Gör därför en lättare variant av de övningar som passet innehåller och gå igenom övningarna lugnt och metodiskt för att värma upp exakt där det behövs.

I slutet av uppvärmningen ska kroppen vara rejält varm. Nu är kroppen redo för att köra exakt det pass som är tänkt, en riktad uppvärmning gör att passet kan köras med hög intensitet från start.

2. Jobba med helkroppsövningar

Hitta övningar där både ben, armar och bål är involverade i varje övning. Det ger störst effekt både för fler muskelgrupper samtidigt men det kickar också igång hjärtat vilket förbättrar konditionen. Tänk på att magen måste vara med och stabilisera eftersom många muskelgrupper i arbete samtidigt ställer krav på hela kroppen.

Exempel på bra övningar är : benböj med axelpress, mountainclimbers, utfall med hopprep med flera.

3. Lägg in pulshöjare

Variera mellan styrkeövningar där hela kroppen jobbar och pulshöjande övningar, där pulsen går upp rejält. Det ger kroppen en högre konditionseffekt och kickar igång förbränningen både under men också efter passet. Våga lägg in övningar som ger syreskuld där andningen blir snabb och flämtande för att direkt byta till en lugnare styrkeövning där pulsen sjunker. Bestäm redan innan träningen börjar vilka övningar som ska köras, antal varv eller antal repetitioner. Se om varje pass kan bli bättre än det förra, det ger effekt. Exempel på pulshöjande övningar: Upphopp, sprintsteg, burpeés, med flera.

4. Sätt en tidsgräns

Många gånger blir passen onödigt långa och tidskrävande. Varje gång det händer så tar det tid från familjelivet, från mys med vänner eller från tid för återhämtning. Långa pass har en tendens att inte bli så effektiva, så är det träningsoptimering som står på agendan? Då krävs en tidsgräns. Bestäm innan att ditt pass inklusive uppvärmning max får pågå i 20-40 minuter. Vila inte mellan övningarna utan kör på, istället för att vila så byt övningen till en annan istället. Testa gärna cirkelträning där alla övningar görs efter varandra utan att vila. När varvet är slut, vila en kort stund för att köra ett, två eller tre varv till. Ta i så mycket som möjligt och tänk på att vilan kommer snart. Känslan efter ett snabbt kort pass är helt magisk.