Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

  • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
  • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Styrketräning på studsmattan med Leila Söderholm Bild: Moa Alexandersson

PT-Leilas supereffektiva övningar på studsmattan

Låt studsmattan bli din bästa träningskompis i sommar

Det är inte bara barnen som har glädje av studsmattan. Låt den populära ”leksaken” bli din bästa träningskompis. Här visar Leila Söderholm 4 övningar på studsmattan som garanterat ger bra effekt

Publicerad 2017-05-23 | Senast ändrad 2018-07-06 | Leila Söderholm

Att hoppa på en studsmatta är både roligt och fysiskt krävande. Men visste du att en studsmatta går att använda på många andra sätt än att just studsa med? När jag tränar ut i trädgården ingår alltid studsmattan i min träning men utan att studsa. Det finns många som inte kan eller vill hoppa och då finns många möjligheter att använda själva ställningen och mattan på många olika användbara sätt.

En perfekt uppvärmning på studsmattan är att springa på den. Börja med låga steg för att gradvis öka höjden på knäna och tillslut springa med höga knän. Känner du att det fungerar för dig så testa att hoppa på ett ben. Byt ben efter 10 hopp och upprepa tills du känner att du är både varm och trött.

Nu går vi över till själva styrketräningen: För att komma upp på studsmattan så finns det alltid en liten stege. Den kan vi använda till den första övningen som är en klättrande planka.

Klättrande planka

Ställ dig i plankposition på högsta trappsteget, med kroppen rak som en planka och magen spänd. Vandra ned ett steg med en hand i taget. Fortsätt nedåt tills du kommer till sista stegpinnen. Börja klättra uppåt igen. Klättra upp och ner 10 gånger.

Ta på tårna

Ligg på studsmattan med så raka ben som möjligt upp mot himlen. Spänn magen och pressa dig upp så att händerna närmar sig fötterna. Sänk långsamt både ben och armar så långt som det känns bra i ländryggen. Känns det inte bra så sänk bara armarna nedåt och behåll fötterna mot himlen. Nudda tårna 10 gånger.

Benböj på studsmatta

Placera fötterna höftbrett, håll ryggen rak samt magen spänd. Sätt dig ner i ett benböj. Känner du att det räcker med att göra benböj så stannar du vid det. Annars hoppar du isär med båda fötter och hoppar in med fötterna höftbrett. Sitt kvar i benböjsposition även när du hoppar in och ut. Hoppa in och ut 10 gånger (alternativt 10 benböj)

Utfall på studsmatta

Ta ett stort kliv fram, spänn magen och håll överkroppen spikrak. Sänk kroppen genom att böja båda knäna. Stanna innan det bakre knät nuddar mattan. Pressa upp igen. Upprepa 10 gånger per ben totalt 20 st. Gör gärna en cirkel av dessa övningar och gör dem efter varandra i 3 varv.

Vill du lära dig mer om lämplig mat före, under och efter träning?