Hur sparas mina uppgifter?

Betr. elektronisk behandling av personuppgifter i Arla Foods-koncernen.

Vår personuppgiftspolicy innefattar de åtgärder som vi vidtar för att säkerställa att alla de upplysningar som kommer i vår ägo förvaras korrekt och förblir konfidentiella och endast används för sitt ursprungliga syfte.

Om du har några frågor eller kommentarer rörande Arla Foods internetpolicy kan du antingen skicka e-post till arla@arlafoods.com eller skriva till Arla Foods Lindhagensgatan 126, 105 46 Stockholm.

PERSONUPPGIFTER

De enda personuppgifter som vi samlar in är de personuppgifter som du lämnar till oss när du går in på vår webbplats eller på annat sätt lämnar till oss när du besöker vår webbplats. Om du önskar skickar vi en utskrift där det framgår vilka upplysningar vi har om dig.

På vår webbplats lagras inga personuppgifter automatiskt och inga personuppgifter samlas in automatiskt på något annat sätt. Det är endast användarens IP-adress som webbservern automatiskt känner igen för att därefter skicka webbsidorna till din dator. Om du är ansluten till internet får du en IP-adress som ser ut ungefär så här: 197.188.58.9.

Vi använder s.k. cookies för att samla in uppgifter av teknisk karaktär och för statistiska syften, för att mäta webbplatstrafiken. Alla dessa upplysningar är icke-personrelaterade uppgifter och du kan inte identifieras utifrån dem. De samlas endast in av systemadministrativa skäl. En cookie är ett meddelande som skickas från webbservern till webbläsaren. Den har bland annat till uppgift att identifiera användarens dator och på så sätt registrera webbplatsens besöksmönster.

I vilka sammanhang används personuppgifterna?

De personuppgifter som du lämnar till oss används enligt följande:

 • Skaffa uppgifter, produkter eller tjänster till dig som du bett om.
 • Lämna upplysningar till dig om produkter eller tjänster från Arla Foods som du kan vara intresserad av, eller andra marknadsrelaterade syften för internt bruk för att förbättra webbplatsens innehåll. Det kan vara information eller användartest, som du i förväg anmält intresse för att delta i, för att anpassa webbplatsens innehåll och/eller layout till den enskilda användaren. Det kan även röra sig om att göra användarna uppmärksamma på uppdateringar av webbplatsen, samt samla in och offentliggöra statistiska upplysningar om användaren och dennas önskemål. Observera att statistiken är anonym och att det därmed inte är möjligt att identifiera enskilda användare.

VIDAREFÖRMEDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vi lämnar inte vidare några personuppgifter till tredje part (förutom anställda på Arla Foods) utan ditt samtycke, som ska lämnas enligt de villkor som beskrivs nedan om du inte lämnar andra instruktioner.

Om du vill tas bort från vår e-postlista

Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till eller rätta dessa uppgifter ber vi dig kontakta arla@arlafoods.com. Du kan när som helst be att få dina personuppgifter raderade från vår e-postlista genom att skicka e-post till arla@arlafoods.com.

ÄNDRINGAR AV VÅR PERSONUPPGIFTSPOLICY

Om vi beslutar att ändra vår personuppgiftspolicy meddelar vi detta på denna sida. Om vi däremot vill genomföra väsentliga ändringar i det sätt som vi behandlar personuppgifterna som vi har om dig kommer vi att be om ditt samtycke innan vi genomför ändringarna.

Simma i bassäng. Bild: Johnér

Hillevi Wahl om att våga ta plats i simbassängen

"De bröstsimmande pensionärerna spottade och svor efter mig. Sparkade mig i magen. Stirrade ilsket."

Det här är ett öppet kärleksbrev till alla er som vill simma. Men kanske inte vågar – för att det är så tuffa tag i bassängen. Ni har precis lika stor rätt som alla andra att simma och må bra. Kom ihåg det!

Publicerad 2017-01-30 | Hillevi Wahl

Simning är en perfekt sport och motionsform ur så många aspekter. Och det finns massor av grejer man fortfarande kan lära sig, fast man är vuxen. Jag har börjat en nybörjarkurs i crawl. När jag startade kunde jag inte ens ta tre simtag. Men nu simmar jag en hel längd i taget och jag är så härligt lycklig över det. Det är med andra ord inte själva kursen som är problemet, tvärtom, utan när jag ska öva på mina simläxor som det blir riktigt besvärligt.

"Du simmar för långsamt!"

Redan första gången jag klev ner i den kommunala simhallen fick jag en smärre chock. De bröstsimmande pensionärerna spottade och svor efter mig. Sparkade mig i magen. Stirrade ilsket. Först tänkte jag att det bara var jag som gjorde något märkligt fel, men sedan berättade tre andra tjejer i duschen att de hade fått höra ”flytta på dig!” och ”du simmar för långsamt!” ropade efter sig.
– Herregud, man får väl lov att bli trött? Jag har inte simmat på tio år, sa en tjej ledset.

Man kan inte öva crawl i badkaret

Sådant fulbeteende gör mig riktigt ilsken. När någon eller några tar bort träningsglädjen för andra är det inget annat än ren stöld! Alla har rätt att vara i simhallen. Det är vi, tillsammans, som bekostar anläggningarna med våra skattepengar. Och om man inte får lov att vara i motionsbanorna när man ska simträna, var i hela fridens namn ska man få lov att simma då?
– Motionssim är ett väldigt vitt begrepp, säger min härliga simcoach Anna Rosén Rösiö. Det är hon som peppar oss att våga ta plats i simbanorna. Ingen av oss har en privat pool hemma, och det funkar inte riktigt att öva crawl i badkaret. Tyvärr. 

Vett och etikett i simhallen

Vi som är nybörjare kan inte heller vara i snabba crawlbanor – om det nu råkar finnas. För där måste man kunna simma med en viss hastighet för att det inte ska bli totalt kaos. När jag frågar om vett- och etikett i simhallarna på forum för människor som tränar till triathlon – då får jag visserligen många bra tips – men också höra begrepp som ”inkontinenstimmarna” om tider som gäller pensionärer. Det är minst lika taskigt och fult! Vi måste få in mer respekt, pepp och glädje i simhallarna. Därför har jag satt ihop simmarens tio budord. Varsågoda, klipp gärna ur och klistra upp i din lokala simhall:

Simmarens tio budord

 1. Du skall våga ta plats i simbanorna. Speciellt om du är nybörjare. Bassängen tillhör oss alla.
 2. Du skall endast ha badkläder på dig i simbassängen. (Kalsonger är icke badkläder.)
 3. Du skall duscha innan du kliver i. Annars luktar det eau de cologne i hela bassängen. (I bästa fall.)
 4. Du skall bara sprida glädje och pepp i simhallen. Så att du kommer att få flyt genom livet och du må länge leva i fred med dina medsimmare.
 5. Du skall inte sitta på linorna. (Om du inte vunnit VM-guld, då får du sitta/stå/hoppa på linorna hur mycket du vill)
 6. Du skall icke ligga som en stoppkloss i snabb- och crawlbanorna. Spana in vilken bana som simmar i ditt tempo och hoppa i där. Om du blir omsimmad alltför ofta – byt bana.
 7. Du skall voltvända på snabbanan.
 8. Du skall vila på sidan, nära linan. Och du skall under inga omständigheter simma ut precis innan en snabbare simmare ska vända. Det kan göra väldigt, väldigt ont.
 9. Du skall icke sparka på dina medsimmare. Ej heller knocka dem med ett crawltag. Men du får räkna med att bli blöt i håret.
 10. Du skall icke fila fötterna eller raka utvalda kroppsdelar i duschen efteråt. Ej heller utöva yogaövningar i bastun. För allas trevnad.